Economic

Firme din Germania, Austria, Spania și Irak vor să obțină contractele CUP

Ziarul de Vrancea
10 ian 2018 3694 vizualizări

Pentru mai multe din contractele scoase la licitație de CUP în cadrul proiectului Vranceaqua s-a încheiat perioada de depunere ofertelor.Printre firmele care vor să obțină contractele de zeci de milioane de euro se numără și firme din străinătate, respectiva Germania, Austria, Spania și Irak.Valoarea totală a lucrărilor prevăzute în etapa a II-a a proiectului Vranceaqua este de 248 milioane de euro.

Compania de Utilități Publice SA, operatorul de apă și canalizare din subordinea Consiliului Județean, a scos la licitație nouă contracte din cadrul etapei a doua a proiectului Vranceaqua. Pentru o parte dintre acestea, perioada de înscriere la licitație s-a încheiat. Valoarea mare a sumelor care sunt destinate realizării investițiilor în rețele de apă și canalizare a atras atenția unor firme mari, care vor să obțină contractele. În etapa a II-a a proiectului Vranceaqua sunt prevăzute lucrări de 248 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. La licitație s-au înscris firme cunoscute pentru faptul că au mai lucrat în Vrancea, chiar la investiția CUP, cum ar fi Vega, Citadina, Hidroconstrucția, dar și firme din străinătate, care au afaceri în țara noastră. Până acum s-au terminat perioadele de înscriere la licitație pentru cinci dintre contractele CUP. Contractul pentru rețele de apă și canalizare în gruparea Măicănești și aducțiune zonală Focșani are o valoare estimată de 164,4 milioane lei, fără TVA. În cursa pentru obținerea acestuia au intrat SC Euskadi SRL Timișoara, cu două firme asociate din Măgurele, la care se adaugă un subcontractant și doi terți susținători. Unul dintre este aceștia un ”client” vechi al CJ, SC Recon și Doje SRL. La licitație s-a înscris și Hidroconstrucția SA, cu două firme în calitate de subcontractanți, firma germană Ludwig Pfeiffer SRL, asocierea SC Tancrad SRL – Vega 93 SRL și asocierea SC Constructim SA Timișoara – SC Teamnet Engineering- Szabadics – SC Greenviro. Un alt contract scos la licitație în Gruparea Focșani 1 are o valoare estimată, fără TVA, de peste 145 milioane lei. La licitație s-au înscris trei dintre competitorii care au depus oferte și la precedentul contract, Hidroconstrucția SA, Ludwig Pfeiffer și asocierea Tancrad – Vega 93. Pentru realizarea sistemului zonal de alimentare cu apă Odobești și lucrări de sisteme de alimentare cu apă în Adjud, Panciu, Mărășești, Homocea, Gugești, Bolotești, Tâmboiești, Ruginești, Dumbrăveni, Jariștea și Străoane suma prevăzută este de aproape 100 milioane lei, fără TVA. La licitație s-au înscris asocierea SC Edas Exim SRL București și SC Adoxi SRL Sighișoara, Hidroconstrucția în asosicere cu Zozik Group SRL, cu sediul în orașul Erbil, Irak. Ludwig Pfeiffer este al treilea competitor pentru obținerea contractului.

Contractele mai mici au atras mai multe firme

CUP SA a scos la licitație în zona Panciu – Mărășești lucrări estimate la 50,8 milioane lei, fără TVA. Deși cu o valoare mai mică, pentru obținerea contractului au intrat în competiție șapte firme și asocieri de firme. Este vorba de Construcții Erbașu SA, în asociere cu Conest SA Iași, Euskadi SRL, în asociere cu Antrepriza Montaj Instalații SA Baia Mare, Hidroconstrucția SA, Lemacons SRL Galați, în asociere cu Vega 93 și Cricons SRL, Ocide Construccion SA, cu sediul în Valencia, Spania, Porr Construct SRL București, asiocierea Victor Construct – Rotary Construcții SRL. Porr Construct este filială a grupului austriac Porr. Un alt contract scos la licitație de CUP este pentru apă și canalizare în gruparea Odobești, cu o valoare de aproape 60 de milioane lei, fără TVA. Și aici sunt mai multe firme care s-au înscris la licitație, grupate în opt asociații. Printre ele se află Citadina 98 și Vega 93, firme controlate de milionarul gălățean Corneliu Istrate, în asociere cu Cricons SRL, Electrict Light SRL Vîrteșcoiu, Porr Construct SRL, Ocide Construccion SA.  În continuare, mai sunt patru contracte pentru care termenele de depunere a ofertelor se încheie în perioada următoare. Și aici probabil că este o concurență puternică, având în vedere sumele mari ale lucrărilor. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.