Economic

Care sunt cauzele cel mai des întâlnite în cazul accidentelor rutiere

Ziarul de Vrancea
21 aug 2017 2024 vizualizări

Statisticile pentru 2016 și 2017 arată că iunie și iulie sunt lunile în care au loc cele mai multe accidente rutiere

Cele mai multe dintre daunele auto din România, în cazul autovehiculelor asigurate prin polițe de asigurare auto facultativă CASCO, sunt provocate de pierderea controlului asupra volanului cauzată de distragerea atenției, neacordarea de prioritate și avarierea produsă de autori necunoscuți, arată o analiză a datelor portofoliului subsidiarei grupului german Gothaer, transmisă luni de companie. Statisticile Gothaer pentru 2016 și 2017 arată că iunie și iulie sunt lunile în care au loc cele mai multe accidente pentru care se deschid dosare CASCO. Acestea au loc în contextul în care, potrivit unui studiu efectuat de firma de cercetare MKOR Consulting, 50% dintre românii care declarau că urmează să meargă în concediul de vară intenționau să folosească mașina drept mijloc de transport, comparativ cu 28% care optau pentru avion. Compania atrage atenția că dauna produsă autovehicului asigurat prin CASCO nu este despăgubită dacă șoferul a condus sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect halucinogen, accidentul are loc în afara drumurilor publice (pe un drum forestier, pe o plajă etc.) sau șoferul a pătruns voluntar într-o zonă inundată. În plus, despăgubirea nu se acordă dacă autovehiculului i-au fost făcute reparații executate de persoane neautorizate, avariile au fost provocate de corpuri mobile din interiorul autovehicului, fără a avea loc o coliziune, dauna a fost produsă înaintea încheierii poliței sau autovehiculul este condus de o persoană fără permis auto corespunzător respectivei categorii. În primul trimestru al acestui an, Gothaer s-a aflat pe locul 10 în topul asigurătorilor, din punct de vedere al primelor brute subscrise pentru asigurările generale, cu o cotă de piață de 1,21%, potrivit datelor publicate recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.