Economic

Cum se fac eşalonările la datoriile la Finanţe

Mihai Boicu
20 nov 2013 1747 vizualizări
Contribuabilii care au datorii la Finanţe pot eşalona plata acestora, în baza prevederilor OUG 29/2011, dacă se confruntă cu dificultăţi financiare.

Această eşalonare se acordă dacă sunt respectate cateva condiţii: contribuabilul are depuse toate declaraţiile, trebuie să se afle în dificultate generată de lipsa temporară de disponibilităţi băneşti şi să aibă capacitate financiară de plată pe perioada de eşalonare, să aibă constituită o garanţie, să nu se afle în procedura insolvenţei, să nu se afle în dizolvare, precum şi să nu li se fi stabilit răspundrea în temeiul art. 138 din Legea 85/2006 şi/sau răspunderea solidară, potrivit art. 27 şi 28 din Codul Fiscal. “Eşalonările la plată se solicită de către contribuabili în baza unei cereri depuse la registratură organului fiscal competent sau comunicate prin poştă, cu confirmare de primire. Cererea contribuabililor se soluţionează în termen de cel mult 60 de zile de la data înregistrării acesteia, prin emiterea unei decizii de eşalonare la plată şi a unei decizii de amanare la plată sau a unei decizii de respingere a cererii de acordare a eşalonărilor la plată”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.