Economic

Muncitorii, nemulţumiţi că patronii îi ţin peste program

Sorin Tudose
30 aug 2013 1229 vizualizări
Mai mulţi muncitori din judeţ au reclamat inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea că patronii lor îi ţin peste program fără să le plătească orele suplimentare sau că aceştia uită de repausul săptămanal.

O parte dintre ei au contactat telefonic pe inspectorii de muncă în vreme ce alţii au venit personal la sediul instituţiei pentru a se plange de nerespectarea drepturilor de către angajatori. “Am fost în teren pentru a verifica sesizările şi o parte din ele s-au confirmat, iar altele nu. Angajatorii au obligaţia de a evidenţia orele suplimentare de muncă şi a le plăti corespunzător”, ne-a spus Eliza Botezatu, şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea. Aceasta a mai adăugat că există cazuri în care patronii le spun muncitorilor să vină şi sambăta la muncă dacă vor şi pot, orele respective fiind plătite, dar nu toţi muncitorii înţeleg pentru acest timp petrecut în plus la muncă primesc bani. De asemenea, au existat şi cazuri în care evidenţierea orelor lucrate era prost întocmită sau lipsea cu desăvarşire. Inspectorii ITM au aplicat cinci amenzi de cate 1.500 lei, una pentru neplata orelor suplimentare şi celelalte pentru neacordarea rapausului săptămanal. Inspectorii de muncă nu au nominalizat firmele cu probleme. (S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 3891 zile, 7 ore, 51 minute, 16 secunde
Bine ca pe bugetari ii apara toti si li se dau salarii de mii ,pe angajatul de la patron il mai apara doar Dumnezeu si i se da salarul minim pe economie.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.