Economic

Peste 3.000 de persoane şi-au declarat veniturile din agricultură

Mihai Boicu
3 iul 2013 1275 vizualizări
Direcţia de Finanţe a solicitat APIA informaţii despre ce bunuri agricole deţin contribuabilii

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea a primit pană pe 2 iulie, inclusiv, 3.65 de declaraţii completate de persoanele care au venituri din activităţi agricole impuse pe norme de venit. Dintre acestea, 3.874 au fost depuse în termen şi 81 peste termen. Termenul de depunere a formularului 221 pentru anul 2013 a fost data de 25 iunie. Nedepunerea declaraţiei pană la această dată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 la 500 lei. „Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea a făcut demersuri pentru furnizarea de către APIA Vrancea a informaţiilor referitoare la suprafeţele agricole şi numărul de animale, familii de albine şi păsări de curte, deţinute de contribuabilii vizaţi. De asemenea, în baza protocoalelor încheiate cu primăriile din judeţ, DGFP Vrancea va accesa o bază de date comună”, precizează oficialii Finanţelor. Potrivit Direcţiei de Finanţe, nu aveau obligaţia depunerii Declaraţiei 221 persoanele fizice/membrii asocierilor fără personalitate juridică ce deţin cu orice titlu suprafeţe de teren destinate producţiei agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere, graminee şi leguminoase, pentru producţia de masă verde destinate furajării animalelor, pentru care venitul se determină se determină pe baza normelor de venit. De asemenea, în această categorie intră şi contribuabilii care au arendat terenul cultivat şi realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor, contribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole şi îşi desfăşoară activitatea în mod individual sau în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică în limitele neimpozabile prevăzute la art. 72 alin. 2 din Codul Fiscal, contribuabilii care depăşesc limitele neimpozabile după 25 mai 2013, care obţin venituri din exploatarea păşunilor şi faneţelor naturale, precum şi persoanele fizice/membrii asocierilor fără personalitate juridică care obţin venituri din valorificarea în stare naturală a următoarelor produse: culese din flora sălbatică, altele decat cele supuse impunerii, exclusiv masa lemnoasă şi cele capturate din fauna sălbatică, altele decat cele cre generează venituri din activităţi independente. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.