Economic

Un pui din Romania al băncii care a trimis lumea în criză, în insolvenţă

Ziarul de Vrancea
14 dec 2012 768 vizualizări
O firmă deţinută de Lehman Brothers, care voia să dezvolte 500 locuinţe în Timişoara, a ajuns în incapacitate de plată

Firma Nanette City Gate Timişoara, controlată de grupul israelian Nanette Real Estate şi de Lehman Brothers, prin care urma să fie construit un proiect rezidenţial în Timişoara, a intrat în insolvenţă, Tribunalul Bucureşti admiţand recent cererea dezvoltatorului. Cererea a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti pe 23 noiembrie, iar termenul de judecată a fost stabilit iniţial pentru 28 noiembrie 2012. Pronunţarea a fost amanată de două ori, iar pe 12 decembrie instanţa a admis cererea firmei, iar administratorul judiciar a fost desemnată Alina Moldovan. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Nanette City Gate Timişoara este controlată în proporţie de 50% de către Nanette Real Estate Group NV şi LBREP III TIM SARL, parte a Lehman Brothers Real Estate Partners. Proiectul City Gate din Timişoara urma să fie construi pe un teren de 17.800 metri pătraţi şi să cuprindă circa 500 de apartamente. Nanette Real Estate Group a achiziţionat în 2007 două terenuri totalizand 23.000 metri pătraţi în Timişoara, unde avea în plan construcţia a două proiecte rezidenţiale cu un total de 670 de locuinţe, a căror investiţie se ridica la 48 milioane euro. Compania mai deţine în Bucureşti terenuri de peste 40.000 de metri pătraţi, cumpărate tot în 2007, unde intenţiona să dezvolte proiecte rezidenţiale totalizand circa 1.600 de locuinţe. Niciunul dintre aceste proiecte nu a fost început însă. Lehman Brothers a intrat în faliment în septembrie 2008, după pariuri masive pe credite ipotecare subprime care s-au dovedit fără valoare după căderea pieţei imobiliare. Banca a ieşit din faliment în martie 2012, iar în prezent funcţionează ca o companie de lichidare a cărei principală activitate în anii următori va fi vanzarea de active pentru plata creditorilor şi investitorilor.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.