Economic

Autostrada aşteptată de 20 de ani este în sfarşit gata

Ziarul de Vrancea
28 nov 2012 787 vizualizări
CNADNR anunţă finalizarea tronsoanelor de autostradă Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania (CNADNR) a anunţat finalizarea lucrărilor pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Soarelui, Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa, executate de asocierea italiano-germană Astaldi - Max Boegl. Construcţia la Autostrada Soarelui au început înainte de Revoluţie. Ceremonia oficială de recepţie la terminarea lucrărilor va avea loc joi. Valoarea totală a proiectului de construcţie a celor două tronsoane este de 1,48 miliarde lei, fără TVA. Lucrările au fost finanţate din fonduri europene, bugetare şi de către BEI. Tronsonul Cernavodă-Medgidia a fost deschis în luna iulie, circulandu-se însă pe o singură bandă pe sens, în regim de drum naţional. După ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reziliat, anul trecut, contractul cu firma Colas, care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă - Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie, caştigată de consorţiul Astaldi - Max Boegl, acelaşi care a lucrat şi la tronsonul Medgidia - Constanţa. Contractul a fost semnat în septembrie 2011, iar în octombrie au început lucrările. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmau să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013. La sfarşitul lunii iulie 2011 au fost inauguraţi 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanţa, iar timp de două luni circulaţia s-a desfăşurat pe o singură cale pană la finalul lui septembrie, cand a fost dată circulaţiei şi cealaltă cale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.