Economic

Preţurile caselor executate silit s-a redus la jumătate

Ziarul de Vrancea
14 sep 2012 1712 vizualizări
Din lipsă de cumpărători, executorii au început să aplice o strategie de vanzări mai agresivă

Băncile şi executorii judecătoreşti au adoptat în luna septembrie o strategie de vanzări mai agresivă, în lipsa cumpărătorilor, reducand în unele cazuri cu pană la 50% preţurile apartamentelor şi caselor executate silit faţă de valoarea solicitată iniţial. Directorul comercial al portalului executări.com, Elena Puică, a precizat că proprietăţile au fost scoase la vanzare în luna iulie şi, în absenţa cumpărătorilor, preţul a fost redus într-o primă fază cu 25% şi apoi cu 50%. "Sunt acum la vanzare garsoniere la preţuri spectaculoase, începand de la 3.400 de euro, în anumite oraşe mai mici din ţară. Piaţa executărilor silite abundă în oferte imobiliare, de la terenuri şi pană la apartamente sau vile, dar cele mai bune preţuri la ora actuală sunt în mod cert cele ale garsonierelor şi apartamentelor", a declarat Puică, într-un comunicat. Astfel, potrivit datelor publicate pe portal, o garsonieră în Lupeni de 25 de metri pătraţi costă 3.400 de euro, iar o garsonieră de 22 de metri pătraţi în Buzău poate fi achiziþionată cu 5.000 de euro. Un apartament cu două camere de 48 metri pătraţi în Buftea este scos la licitaţie pentru suma de 26.000 de euro. în Bucureşti, un apartament cu două camere pe Bulevardul Iuliu Maniu este evaluat la 39.000 de euro, în timp ce un altul, tot cu două camere (61 metri pătraţi) şi situat în aceeaşi zonă costă 46.000 de euro. O casă în Bucureşti, din sectorul 5, este vandută pentru suma de 37.000 de euro. "Avem pe site şi cazuri de executări silite mai puţin obişnuite. Unul este al unui apartament cu trei camere, 70 metri pătraţi, situat în Drumul Taberei Bucureşti, din care este scoasă la vanzare doar jumătate din suprafaţă în schimbul sumei de 33.000 de euro plus TVA", a adăugat reprezentantul portalului. În Cluj-Napoca, un apartament în vilă, cu două camere şi cu o suprafaţă de 67 metri pătraţi, este licitat pentru 25.000 de euro, iar un apartament în Timişoara cu patru camere (87 metri pătraţi) este vandut pentru 47.000 de euro. Un apartament cu două camere în Satu Mare (36,5 metri pătraţi), în cartierul Someş, costă 12.600 euro, în Arad o locuinţă cu patru camere (115 metri pătraţi) este scoasă la vanzare pentru 27.000 de euro, iar în Botoşani un apartament cu patru camere (83 metri pătraţi) este evaluat la 28.000 de euro. Toate preţurile nu includ TVA. Executari.com centralizează anunţurile de bunuri executate silit de la bănci, firme de leasing, agenţii fiscale, executori judecătoreşti şi lichidatori.

Un roman, desemnat "omul de afaceri străin al anului" în Italia

Un imigrant roman a fost desemnat "omul de afaceri străin al anului" în Italia, la a patra ediţie a festivalului "MoneyGram Award 2012", o altă romancă fiind premiată la categoria "inovaţie antreprenorială", scrie ziarul Il Libero, în ediţia online. Premiul cel mare a fost caştigat de omul de afaceri Florin Simon, fondatorul unei companii de import-export al produselor specifice romaneşti. Compania are 34 de angajaţi şi, în 2012, o cifră de afaceri estimată la 19 milioane de euro. MoneyGram a acordat premii la cinci categorii: creştere economică, creare de locuri de muncă, inovaţie antreprenorială, tineri antreprenori şi responsabilitate socială. Florin Simon a obţinut premiul absolut, la categoria creştere economică. La celelalte categorii au fost premiaţi Sandra Aparecida Gouveia (Brazilia), Anişoara Marin (Romania), Lishuang Hu (China), Muhammad Ajmal Shahid (Pakistan) şi Elsa Javier (Peru).

Dacia lansează modelele Dokker şi Dokker Van pe piaţa romanească

Constructorul auto Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, va lansa marţi pe piaţa romanească modelele Dokker şi Dokker Van, produse în uzina din Tanger, Maroc. Dacia Dokker este un combi cu 5 locuri destinat unei utilizări mixte, atat în scop personal, cat şi profesional, iar Dacia Dokker Van este o furgonetă care vizează în principal micii comercianţi şi întreprinzători. Dacia Dokker şi Dokker Van au, în funcţie de ţară, patru motorizări, două pe benzină şi două pe motorină.  Numele "Dokker" este derivat din cuvantul englezesc "dockworker" care desemnează muncitorii care se ocupă de încărcarea şi descărcarea navelor în port. După lansarea Dacia Dokker şi Dokker Van, gama Dacia ajunge la nouă modele lansate în opt ani.

Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe a demisionat

Preşedintele BCR Băncii pentru Locuinţe (BCR BpL), Alexandru Ciobanu, va renunţa la poziţia ocupată în cadrul instituţiei de economisire-creditare începand cu 1 octombrie, responsabilităţile sale fiind preluate de ceilalţi doi membri ai Comitetului Executiv al băncii. "Domnul Alexandru Ciobanu, Preşedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), a decis să renunţe la poziţia pe care o ocupă în prezent, cu începere de la 1 octombrie 2012", se arată într-un comunicat al băncii. Pe langă preşedinte, Comitetul Executiv mai este compus din Karmen Gudrun Schuster, vicepreşedinte executiv vanzări, şi Erwin Bernhard, vicepreşedinte executiv financiar şi operaţiuni. Banca Comercială Romană l-a numit pe Ciobanu la conducerea instituţiei de economisire-creditare în vara anului 2009, acesta conducand anterior cealaltă bancă de profil de pe piaţa romanească, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe. Ciobanu a preluat la BCR BpL poziţia ocupată pană atunci de Petre Tulin, care a plecat la conducerea Băncii Feroviare, constituită de omul de afaceri Valer Blidar. BCR BpL şi-a triplat profitul în primul semestru, la 10,8 milioane lei, pe fondul creşterii cu 87% a depozitelor atrase de la clienţi, la 986 milioane lei, şi se aşteaptă pentru finalul anului la un rezultat de 24-25 milioane lei. Banca a ajuns la sfarşitul primului semestru la peste 273.000 de contracte active, faţă de 220.000 în intervalul similar al anului trecut, urmand să crească la peste 300.000 de clienţi pană la sfarşitul anului. Totodată, activele băncii de economisire-creditare au crescut cu 80% în primul semestru, la 1,087 miliarde lei, de la 610 milioane lei în prima jumătate a anului trecut.

Lamborghini recheamă 1.500 de maşini pentru risc de incendiu

Producătorul italian de maşini de lux Lamborghini recheamă în service 1.500 de maşini pentru a remedia o posibilă scurgere a lichidului de servodirecţie, care ar putea lua foc, potrivit CNBC. Programul vizează circa 1.500 de modele Gallardo Coupe şi Spyder, vandute în Statele Unite în perioada 2004-2006. Preţul de pornire al acestor maşini este de aproximativ 200.000 de dolari. Potrivit unor documente transmise de Lamborghini autorităţilor americane, în cazul corodării unei conducte a lichidului de servodirecţie, acesta s-ar putea scurge pe motorul încins şi ar putea declanşa un incendiu. Dealerii vor remedia problema fără costuri pentru proprietari, a precizat compania auto.

Japonia renunţă la energia nucleară

Guvernul nipon intenţionează să oprească utilizarea energiei nucleare pană în 2030, marcand astfel o schimbare majoră faţă de politicile de dinaintea dezastrului de la Fukushima, de anul trecut, care vizau acoperirea din surse nucleare a mai mult de jumătate din consum, potrivit CNBC. Japonia se alătură astfel unor ţări precum Germania şi Elveţia, care au decis să renunţe la energia nucleară, după ce cutremurul urmat de tsunami a provocat la centrala de la Fukushima cel mai grav dezastru nuclear de după cel din 1986 de la Cernobal. Japonia era pană anul trecut al treilea mare utilizator de energie atomică din lume. Executivul nipon speră să crească producţia din surse regenerabile la 30% din mixul energetic, însă va rămane un important importator de petrol, cărbune şi gaze naturale. Guvernul s-a confruntat cu o presiune puternică din partea grupurilor de lobby ale companiilor, care doreau menţinerea energiei nucleare, dar şi cu îngrijorarea SUA, furnizorul Japoniei de tehnologie nucleară în anii '50. Doar două din cele 50 de reactoare nucleare ale ţării nu sunt în prezent oprite pentru revizii, iar guvernul va permite punerea în funcţiune a instalaţiilor după ce sunt avizate ca sigure de o nouă autoritate de reglementare. Reactoarele au fost oprite după dezastrul de la Fukushima. Renunţarea la energia atomică înseamnă că Japonia va rămane cel mai mare importator de gaze naturale lichefiate şi al treilea mare cumpărător de petrol, scrie CNBC

Îndatorarea Spaniei a atins un nou nivel record

Datoria publică a Spaniei a ajuns la nivel record de 75,9% din PIB în trimestrul al doilea, în urcare de la 72,9% în primele trei luni ale anului, după creşteri atat la nivelul guvernului central, cat şi la autorităţile regionale, potrivit AFP. Îndatorarea Spaniei, care a urcat cu 9,2 puncte procentuale în doar un an, depăşeşte plafonul de 60% prevăzut în Pactul de Stabilitate al UE, dar se situează sub media zonei euro de 88,2%, în primul trimestru. Pană la sfarşitul anului, îndatorarea va continua să crească şi va ajunge la 79,8% în decembrie, nivel care nu ia în calcul ajutorul extern de 100 de miliarde de euro pentru sectorul bancar spaniol. împrumutul extern ar putea creşte îndatorarea cu pană la 10 puncte procentuale. Spania, a patra mare economie a zonei euro, se află sub presiune din partea pieţelor financiare şi partenerilor europeni pentru a cere un program de ajutor financiar destinat întregii economii. Cele 17 regiuni autonome ale Spaniei, o importantă sursă de îngrijorare pentru pieţele financiare, sunt responsabile de o datorie reprezentand 14,2% din PIB. Cea mai îndatorată este Catalonia, cu 44 miliarde de euro, urmată de Valencia, cu 21,4 miliarde de euro. Cele două regiuni au cerut, în ultimele săptămani, ajutorul financiar al statului. Catalonia a solicitat 5 miliarde de euro, iar Valencia 4,5 miliarde de euro.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.