Economic

Şcoala Vintileasca, vizitată de elevi “eco-friendly” din Harşova

Sorin Tudose
18 iul 2012 1601 vizualizări
Şcoala din Vintileasca a avut la începutul vacanţei oaspeţi de la Şcoala nr. 1 Harşova, judeţul Constanţa, parteneri în proiectul “Mai mult verde pentru Planeta Albastră”. “Obiectivul principal al proiectului este formarea la membrii grupului ţintă (60 de elevi) a unei atitudini pozitive, prietenoase faţă de mediu, obiectiv ce se va atinge prin activităţi de ecologizare a zonelor limitrofe şi a parcurilor Harşovei, precum şi a unor zone din Vintileasca: drumuri de acces către obiective culturale şi turistice (Rezervaţia Muntioru, Rezervaţia Natura 2000, Pietrele Fetei), cursuri de apă (Paraul Mare), depozite ilegale de deşeuri”, transmit cei implicaţi în proiect

Într-o tabără organizată recent la Vintileasca, elevii constănţeni au fost campaţi în corturi de dormit, au gătit şi au mancat sub pavilioane comode, toate caştigate prin proiect. La randul lor, elevii şi profesorii din Vintileasca le-au fost ghizi în acţiunile de cunoaştere a obiceiurilor, tradiţiilor, meşteşugurilor şi modului tradiţional de viaţă al vintilenilor. “Părintele Valeriu de la Mănăstirea Muntioru le-a vorbit oaspeţilor despre importanţa sufletului bun şi credincios încat toţi au avut ochii în lacrimi, iar frumuseţea şi importanţa Rezervaţiei le-a întărit convingerile despre atitudinea eco a fiinţei umane”, ne transmite profesoara Stana Georgescu, directoarea Şcolii Vintileasca. Cu această ocazie s-au înfiripat pietenii, s-au stabilit teme pentru schimburi viitoare de experienţă şi în curand 20 de elevi şi profesori vintileni sunt aşteptaţi la Harşova pentru activităţi de ecologizare şi schimburi culturale. Proiectul condus de profesoara Camelia Şerban, director al Şcolii nr. 1 Harşova, are ca partener principal Primăria Harşova şi este finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ionut, acum 4321 zile, 10 ore, 25 minute, 47 secunde
Felicitari inca o data pentru implicare Dnei Directoare Stana Georgescu si colectivului profesoral. Sunt un exemplu pentru Valea Ramnicului.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.