Economic

Numărul firmelor din Vrancea a trecut de 12.000

Mihai Boicu
18 iul 2012 889 vizualizări
în ultimele luni tot mai mulţi agenţi economici şi-au suspendat activitatea

De la începutul anului şi pană în prezent, numărul comercianţilor activi a crescut fără întrerupere şi a ajuns ca la sfarşitului lunii iunie să fie de 12.160, după cum arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Dintre acestea, 5.158 sunt persoane fizice autorizate, iar 7.002 persoane juridice. La sfarşitul anului trecut, în Vrancea erau înregistraţi 11.496 de comercianţi activi. Chiar dacă numărul agenţilor economici a crescut, se constată că ponderea firmelor care şi-au suspendat activitatea este mai mare decat anul trecut. În prima jumătate a anului, numărul suspendărilor de activitate a fost de 285, în timp ce în aceeaşi perioadă din 2011 a fost de 206. În primele luni din acest an raportul a fost invers, însă în ultimele luni tot mai mulţi agenţi economici au luat decizia de a-şi suspenda activitatea. De asemenea, numărul dizolvărilor a fost mai mare decat anul trecut, raportul fiind de 159 la 54. Pe de altă parte, în acest an au fost radiate 493 de firme, în comparaţie cu 589 anul trecut. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.