Economic

Burghelea a primit aviz pentru şefia Ocolului Silvic Tulnici

Mihai Boicu
9 iul 2012 3239 vizualizări
50 de membri ai Obştii Tulnici s-au întalnit ieri cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, în încercarea de a rezolva problemele cu administrarea obştii

Silvicultorul Gabriel Burghelea, fost director al Direcţiei Silvice Focşani pe vremea guvernării PSD-PDL, a primit aviz din partea Ministerului Mediului pentru a conduce Ocolul Silvic Privat Tulnici, care administrează pădurile Obştii de Moşneni Tulnici, cea mai mare din judeţ ca suprafaţă de pădure. Acesta a fost numit în funcţie la Adunarea Generală din luna aprilie şi avea nevoie de avizul de legalitate din partea ministerului pentru a-şi începe efectiv activitatea. Pentru a ajunge la obţinerea avizului au fost necesare nenumărate drumuri la Bucureşti, întrucat obştea este condusă de democrat – liberalul Alin Olteanu, iar puterea aparţine acum USL. “Ne-am dus cu o delegaţie formată din 50 de persoane, membri fondatori ai obştii şi angajaţi. Unul dintre membri are 91 de ani. Ne-a primit doamna ministru (Rovana Plumb – n.r.) şi ne-a dat avizul pentru confirmarea d-lui Burghelea ca şef de Ocol”, a declarat Alin Olteanu, preşedintele Obştii Tulnici. Acesta poartă un război de peste jumătate de an cu Costel Nicoară, fostul şef al Ocolului Silvic Tulnici, care a contestat în instanţă înlocuirea sa în Adunarea Generală din septembrie 2011. Costel Nicoară a obţinut în februarie 2012 anularea hotărarilor luate în întrunirea respectivă. “Codul Silvic spune foarte clar la art. 14 că şeful Ocolului Silvic se numeşte de către proprietari, în cazul nostru Adunarea Generală. În aprilie s-a făcut o altă Adunare Generală prin care a fost numite şef de ocol tot domnul Burghelea. Legea este clară, proprietarul numeşte şeful de ocol, ministrul dă doar un aviz de legalitate, dacă a fost desemnată o persoană corespunzătoare, adică dacă este inginer silvic şi are cinci ani vechime”, a declarat consilierul judeţean PDL Cornel Negru, membru al Obştii Tulnici, care a însoţit delegaţia la Bucureşti. Tot în luna aprilie s-a stabilit data alegerilor pentru o nouă conducere, numai că hotărarile luate au fost contestate de Costel Nicoară şi pană la pronunţarea unei hotărari în justiţie rămane în continuare vechea conducere. Obştea de Moşneni Tulnici administrază o suprafaţă de 14.000 de hectare de pădure în zona de munte a judeţului, iar aurul verde explică interesul taberelor politice de a controla activitatea asociaţiei de proprietari. Gabriel Burghelea a fost şef al Direcţiei Silvice în 2009, atunci cand PDL a făcut alianţă cu PSD la guvernare pentru scurt timp. “Din 1987 pană în 2004 am lucrat la Ocolul Silvic Lepşa şi m-am ocupat chiar de pădurile care sunt acum în Obştea Tulnici. Nu am făcut parte din nici un partid, am fost un profesionist”, a declarat fostul şef al Direcţiei Silvice. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
eu, acum 4307 zile, 22 ore, 8 minute, 49 secunde
acum si mafiotul de negru e obstean?nu mai are ce taia?
UN OBSTEAN RAZVRATIT !, acum 4308 zile, 1 ora, 4 minute, 46 secunde
E CEVA NORMAL ! NU PUTEA FI NUMIT FARA VOIA MEMBRILOR OBSTENI INFRACTORUL DE NICOARA URMARIT PENAL PENTRU JEFUIREA OBSTII TULNICI !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.