Economic

VIDEO!!! Maşini de 4,5 milioane de euro la Salonul Auto

Mihai Boicu
8 iun 2012 14449 vizualizări
Autoturismele vor fi expuse pană duminică în Piaţa Unirii u firmele participante au adus 77 modele în valoare totală de 4,5 milioane de euro u una dintre cele mai scumpe este noul BMW Seria 6 Grand Coupe

 Ieri a început a X-a ediţie a Salonului Auto Vrancea, care se desfăşoară, după patru ani de absenţă, în Piaţa Unirii din Focşani. La eveniment s-au înscris firme care prezintă 21 de branduri din industria auto, cu 77 de modele. Valoarea totală a maşinilor pe care vrancenii le pot admira în Piaţa Unirii şi chiar să le testeze este de 4,5 milioane de euro. „Avem o prezenţă de marcă în condiţiile în care industria auto este în criză. Sunt prezente modele cu tehnologii moderne care economisesc combustibil, un lucru important avand în vedere creşterile de preţuri. Sperăm ca pe durata celor trei zile ale Salonului Auto firmele participante să aibă şi cumpărători”, a declarat Sorin Vornic, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vrancea, la conferinţa de presă la care au mai participat primarul Decebal Bacinschi şi subprefectul Cristi Misăilă. CCIA a organizat targul împreună cu Primăria Focşani şi Consiliul Judeţean.


Dealerii cer reduceri de impozite la autoturismele hibride


Gheorghe Bercuci, directorul Auto Best Center Focşani, dealer Toyota, a spus că autorităţile municipale ar trebui să acorde reduceri de impozite la autoturismele hibride, pentru a promova tehnologiile nepoluate, pe care firma japoneză le foloseşte. „Poate şi Primăria Focşani să propună pentru achiziţia de aceste autoturisme reduceri de impozite, iar pentru că şi statul oferă un discount major atunci ar putea creşte achiziţia de astfel de autoturisme”, a spus Gheorghe Bercuci. Firma sa prezintă la SAV autoturismele produse de Toyota, dar şi Citroen, unde este la început. Auto Sima Beyer are cele mai multe maşini la SAV, deoarece reprezintă nu mai puţin de trei firme. „Suntem prezenţi la Salon cu 8 mărci şi 25 de modele, un sfert din numărul celor prezente”, a spus Dan Ştefan, care se ocupă de imaginea grupului. În Piaţa Unirii sunt expuse autoturisme de la Dacia, Renault, Nissan sau Fiat. Autoturismele Volswagen şi Audi sunt aduse de firma Scorpion, dealer regional. „De la începutul anului 2012 am înregistrat o creştere la autoturismele Volkswagen şi la autovehiculele autoutilitare”, a declarat Mădălina Pandaru, directorul de vanzări al Scorpion.


Poliţia păzeşte BMW-ul de 80.000 de euro


La Salonul Auto expun şi dealeri din judeţele vecine Galaţi, Brăila, dar şi cei de la Ţiriac AUTO Bacău, dealer Mercedes-Benz şi Range Rover. Vrancenii amatori de cai putere pot testa în acest week-end mărci diverse, precum Opel, Renault, Chevrolet, Volkswagen, Citroen, Alfa Romeo, Skoda sau BMW. Una dintre cele mai scumpe maşini care se află în Piaţa Unirii este noul BMW Seria 6 Grand Coupe, pentru care preţul de catalog sare de 80.000 de euro. Tocmai de aceea poliţia asigură paza parcului auto adus în centrul Focşaniului. Sambătă de la ora 16.00 este programată o caravană a SAV 2012, care va străbate oraşul pe principalele bulevarde. (Mihai BOICU)
 


Primăria a prezentat la SAV noile autobuze


Societatea de Transport Public SA Focşani a prezentat la SAV două autobuze noi, mai ales că ieri a fost „Ziua transportului public în mediul urban”. Principalul avantaj în comparaţie cu mijloacele de transport deja existente este podeaua coborată pe care se poate face mult mai uşor accesul persoanelor cu handicap. Autobuzele au fiecare capacitatea de 55 de locuri. „Autobuzele sunt fabricate sub licenţă rusească. Le-am cumpărat la licitaţie de la o firmă din Bucureşti şi au costat 3,6 miliarde lei vechi. Noi vrem ca miercuri, joi să le punem în circulaţie. Nu avem un traseu anume pentru ele”, a spus Ion Diaconu, directorul de la Transport Public Focşani, societate aflată în subordinea Consiliului Local. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
profi, acum 4338 zile, 10 ore, 9 minute, 15 secunde
Redactorul ZDV,un mare profesionist: politia pazeste nustiu ce masina in piata! Bai baiatule, politia nu pazeste nimic,e o firma care e cu paza salonului,vezi ca au o masina mare chiar langa locul de citeste integral
Fane senzualul, acum 4339 zile, 11 ore, 29 minute, 14 secunde
Am si eu o intrebare moshu nu trebuia sa se suspende din functie pentru campanie ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.