Economic

Inspecţia Fiscală a adus la buget 5 milioane lei

Mihai Boicu
18 apr 2012 881 vizualizări
Cei mai mulţi bani au provenit din diferenţe de impozit, taxe şi contribuţii

Activitatea de Inspecţie Fiscală din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea a adus în luna martie venituri la bugetul general consolidat în valoare de 5,03 milioane lei. Cea mai mare parte din încasări a fost reprezentată de diferenţele de impozite, taxe şi contribuţii – 4,2 milioane lei. Accesoriile au însumat 750.000 lei, iar amenzile contravenţionale 80.000 lei. În comparaţie cu martie 2011, veniturile încasate au fost mai mari cu 2,86%, întrucît finanţiştii îi ţin din scurt pe contribuabili. „În urma inspecţiilor generale şi parţiale efectuate, au fost emise 152 decizii de impunere în sumă totală de 4,95 milioane lei, fiind instituite 12 măsuri asiguratorii în valoare de 1,25 milioane lei”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea. Finanţiştii au depus şi trei sesizări instituţiilor abilitate pentru un prejudiciu de 450.000 lei depistat la societăţile comerciale verificate.  În urma controalelor efectuate de Inspecţia Fiscală în martie s-a constatat nerespectarea prevederilor legale în domeniul fiscal în principal la agenţii economici din inginerie şi consultanţă tehnică, confecţii, construcţii, masă lemnoasă sau domeniul agroalimentar. Pe parcursul lunii trecut s-au efectuat 57 de acţiuni de control inopinat, care au vizat monitorizarea stocurilor de materii prime la operatorii din domeniul morărit – panificaţie, monitorizarea transportului de bunuri provenind din ţări membre ale UE, neconcordanţe la declaraţiile informative privind livrările/prestările şi achiziţiile pe teritoriul naţional (394), preţuri de transfer şi controlul electronic, fiind aplicate nouă amenzi contravenţionale în valoare de 6.900 lei. „Din cele 222 acţiuni de inspecţie fiscală, 38 au fost efectuate pentru soluţionarea deconturilor negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare depuse de contribuabili. Din taxa pe valoare adăugată solicitată la rambursare în sumă de 2,04 milioane lei, a fost respinsă sumă de 0,18 milioane lei”, precizează Direcţia de Finanţe. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.