Economic

Jaful anului sau înscenare ca în filme?

Ziarul de Vrancea
19 mar 2012 812 vizualizări
O sută de mii de euro au dispărut ieri de la o casă de schimb valutar din Capitală, deşi, de regulă, banii nu sînt ţinuţi la casele de schimb n printr-un miracol, la momentul jafului, s-a întrerupt curentul în tot cartierul

Doi bărbaţi ar fi furat ieri 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din zona Pieţei Unirii din Capitală, după ce s-au dat drept poliţist, respectiv,  comisar al Gărzii Financiare. Cei doi au intrat în casa de schimb valutar spunînd că vor să facă un control privind unele nereguli şi i-au cerut casierei să le dea 100.000 de euro pentru a-i verifica. Potrivit martorilor, aceştia ar fi întocmit un proces-verbal privind aşa-zisele nereguli, însă angajaţii casei de schimb valutar nu l-au recunoscut. Apoi, cei doi ar fi plecat cu banii, nu înainte de a-i îndruma pe păgubiţi la sediul instituţiei pe care pretindeau că o reprezintă. Această indicaţie a amînat cu trei ore anunţarea furtului, susţin anchetatorii citînd mărturiile păgubiţilor.
Un angajat al societăţii de optică de lîngă casa de schimb afirmă că în momentul în care a fost comis jaful a fost o pană de curent, camerele video instalate nefuncţionînd în acest timp. "Dimineaţă a fost o pană de curent, nici semafoarele nu au funcţionat. Alimentarea cu energie electrică a fost reluată în jurul orei 11.00", a declarat angajatul. El a mai spus că este exclus ca această de casă de schimb să aibă un generator de curent care să reia alimentarea cu electricitate a camerelor de supraveghere.
De regulă, sumele mari de valută nu sînt ţinute în casele de schimb valutar, ca o măsură de precauţie, astfel că anchetatorii iau în calcul şi posibilitatea ca păgubiţii să fi fost complici la furt.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.