Economic

Start la trei proiecte de sute de milioane de euro

Mihai Boicu
11 mar 2012 966 vizualizări
Uniunea Europeană acordă finanţare pentru împădurirea terenurilor agricole, strategiile de dezvoltare locală şi grupurile de acţiune locală

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a dat startul la trei proiecte pentru care doritorii pot să se înscrie pe tot parcursul lunii martie sau chiar pe perioade mai lungi. Pentru Măsura 221 “Prima împădurire a terenurilor agricole” fondurile disponibile se ridică la 44 milioane de euro, iar dosarele se pot depune pînă pe 30 martie, ora 12.00. Plata compensatorie pentru înfiinţarea de platanţii se acordă eşalonat pe cinci ani. În total, sumele pentru cîmpie se ridică la 1.330 euro, pentru deal la 1.162 euro, iar pentru zona de munte 1.092 de euro. În cazul zonelor defavorizate Natura 2000 sumele acordate sînt mai mari: 1.520 euro la cîmpie, 1.328 euro la deal şi 1.248 de euro la munte. De asemenea, se dau fonduri şi pentru compensarea pierderilor de venit agricol, de 80% în cazul fermierilor şi 40% în cazul celorlalţi proprietari de terenuri. Tot astăzi începe depunerea de dosare pentru Măsura 41 “Implementarea strategiilor de dezvoltare locală”, pentru care sînt disponibile fonduri în valoare de 176,6 milioane euro. Suma maximă care poate fi acordată pentru un proiect implementat în cadrul acestei măsuri este de 200.000 de euro. Al treilea proiect pentru care sesiunea de depunere a dosarelor a început zilele trecute este selecţia Grupurilor de Acţiune Locală (GAL), aceasta încheindu-se pe 20 aprilie, ora 14.00. Programul este implementat de către Ministerul Agriculturii prin Direcţia Generală Dezvoltare Rurală - Autoritate de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare, iar dosarele se depun la sediile judeţene ale Autorităţii de Management. Fondurile disponibile se ridică la 199,1 milioane euro, iar suma maximă care va putea fi solicitată de către un poteţial Grup de Acţiune Locală va fi de 2,85 milioane euro. “În cazul în care potenţialul GAL acoperă teritoriul a două sau mai multe judeţe, Planul de Dezvoltare Locală va fi depus în cadrul judeţului cu cea mai mare arie de acoperire. Potenţialul Grup de Acţiune Locală trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul solicitantului pentru participarea la selecţia Grupurilor de Acţiune Locală. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.