Economic

Oraşul Panciu, din nou în beznă

Iulia Crețu
5 mar 2012 1302 vizualizări
Oficialii Electrica reclamă că la Panciu sînt datorii de aproape zece miliarde lei vechi u primarul Petre îl acuză pe directorul Preda că este “făcător de întuneric”, iar acesta îi recomandă să nu mai arunce banii pe lucruri neimportante

Primarul de la Panciu pare a nu ajunge la un consens de plată cu cei de la Electrica. Oraşul este din nou în întuneric, iluminatul stradal fiind deconectat ieri de la reţeaua de electricitate pentru datorii care ajung, potrivit oficialilor de la Electrica, la zece miliarde de lei vechi. Primarul Ion Petre susţine că datoria n-ar fi atît de mare, ci de şase miliarde lei vechi, şi că el achită lunar din restanţe, dar că la mijloc ar fi o luptă politică între PSD şi PDL. Petre acuză Electrica de invidie pentru problema deszăpezirii exemplare care s-a făcut în oraş, deşi lumina n-are legătură cu zăpada. “Am plătit şi de trei ori mai mult decît am discutat. Am dat 2,8 miliarde lei vechi de la începutul anului, toţi banii primiţi de la CJ şi Direcţia de Finanţe. Nu avem un grafic  scris de reeşalonare, am avut o convenţie verbală, dar ei vor să cîştige cîte 100 milioane lei pe taxa de deconectare/reconectare. Oraşul va sta în beznă pînă la alegeri şi atunci populaţia va decide. Au văzut că am mers foarte bine cu deszăpezirea şi ce au spus, hai să îI deconectăm. Domnul Preda şi directorul de la Ploieşti, ei sînt «făcătorii de întuneric». Nu le mai dau nici un ban”, a ameninţat, oarecum iresponsabil, primarul Petre. La rîndul lor, oficialii Electrica arată cu degetul către singura primărie cu datorii la becurile de pe stradă şi susţin că banii de la buget ar trebui cheltuiţi mai cu înţelepciune de primarul Ion Petre. “Sînt singurii din Vrancea cu astfel de probleme, nu face nimeni nici un joc politic, dar au datorii de aproape zece miliarde lei vechi. A avut grafice de reeşalonare din 2008 încoace pe care nu le-a respectat. Acum a venit şi s-a rugat să găsim o soluţie, noi i-am întîns o mînă de ajutor. Dar anul trecut a plătit în septembrie doar 200 lei, în bătaie de joc, după ce luni de zile n-a plătit un sfanţ. Şi taxa de reconectare o ia distribuitorul, domnul Dodu, nu eu. Eu fac plăţi anticipate pentru deconectare. Îi recomand domnului primar mai multă seriozitate pentru că dă foarte mulţi bani pe lucruri mai puţin importante decît iluminatul stradal”, ne-a spus şi Ion Preda, şeful de la sucursala Electrica. Războiul întreruperii iluminatului pe străzile din Panciu nu este la prima, dar nici la ultima luptă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ioana, acum 4439 zile, 12 ore, 29 minute, 6 secunde
Suntem niste oameni lasi si ne convine cum traim, aici nu se ciripeste nimic, toata lumea sta cu capul in nisip precum strutii.
gama@yahoo.com, acum 4439 zile, 17 ore, 25 minute, 10 secunde
Uite ca a intrat iar in scena grohaitorul de Panciu si isi promoveaza incompetenta si mirlania innascuta.Ce tot vrea acest "personaj"/Zice ca are 6 miliarde datorii ,pai este eete enorm , ce citeste integral
Dumitru, acum 4439 zile, 23 ore, 55 minute, 58 secunde
Deja e ceva normal la Panciu ca o data la cateva luni sa se ia iluminatul public. Aceleasi cauze, aceleasi acuzatii, aceiasi "actori". Ne-am cam plictisit. Sa vina si ei cu noutati.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.