Economic

Advertorial: Video!!! “Crîşmarul de la Bistro Rustic” găteşte pentru voi de 8 Martie

Aurelian Ivan
5 mar 2012 6527 vizualizări
Vrînceanul care a deschis Bistro-ul Rustic din bariera Mărăşeşti a renunţat la miile de euro pe care le cîştiga în străinătate ca să îşi vadă copilul crescînd, dar să facă şi ce i-a plăcut, un restaurant romanesc adevărat în oraşul Focşani u de 8 Martie a creat un meniu special şi vă invită să-i treceţi pragul pentru a-i degusta bunătăţurile

 De mic copil lui Florin Mincu i-a plăcut bucătăria şi a urmărit tot ce făcea mama sa, un bucătar cu reputaţie în restaurantele focşănene din anii '80. Aşa a deprins arta culinară. A plecat însă în străinătate pentru a-şi face un rost, unde a început de jos. "Am spălat vase, apoi am urcat la rangul de ospătar, iar apoi am devenit bucătar", povesteşte Florin, care îşi spune “crîşmarul de la Bistro Rustic”. 11 ani a lucrat în restaurantele pretenţioase din Frankfurt şi Verona, oraşe care atrag anual milioane de turişti. "Nasul" şi gustul pentru mîncăruri le-a însuşit de la mama sa, Vali Mincu, care mulţi ani a fost bucătar şef. Mai tîrziu, în străinătate, şi-a şlefuit talentul şi a învăţat secretele bucătăriei internaţionale, dar nu a uitat nicio clipă mîncărurile învăţate de la mama sa, pe care le consideră cele mai bune. Cîştiga bine în străinătate, chiar şi 2.800 de euro pe lună, dar "inima" îi era acasă, la soţia şi  băieţelul său Massimo, în vîrstă de 8 ani. Într-o zi a decis să renunţe la viaţa prin străini şi să vina acasă, lîngă familie, pentru a face aici ce făcea acolo. Aşa s-a născut Bistro Rustic, un restaurant pe care tînărul l-a făcut după gustul lui.

Visul unui restaurant "ca la mama acasă"

După ce a ieşit cu familia în mai multe restaurante din Focşani, Florin a simţit că nu există un loc în care să se simtă "ca la mama acasă". Cînd a văzut spaţiul de la fostul "Bernard", din bariera Mărăşeşti, s-a decis pe loc să amenajeze un restaurant romanesc adevărat. "Am avut plăcerea să-l întîlnesc pe Marian Ulrich, de la care am avut de învăţat. Sfaturile lui, mai mult decît binevenite, mi-au dat multă încredere în a pregăti acest ambient, aşa cum clienţii noştri merită", ne-a spus administratorul Bistro-ului Rustic, Florin Mincu. Îi place ca în fiecare dimineaţă să meargă în piaţă ca să cumpere personal tot ce îi trebuie în bucătarie. "Îmi place ca mîncarea pe care o servim să fie proaspătă, aşa cum şi mie îmi place să mănînc. E ceva de suflet ce am făcut aici la Bistro Rustic. Mi-am dorit dintotdeauna să ofer acele mîncăruri ca la mama acasă, într-un decor plăcut, unde să vii cu familia şi copiii şi să te simţi bine. Să se bucure de o muzică romanească autentică la căldura unui şemineu. Eu nu concurez cu nimeni, vreau să ofer o alternativă la ceea ce este în Focşani", ne-a mai spus Florin, care face totul din şi cu pasiune.

Invitaţie de 8 Martie, cu meniu … floral

Pentru 8 Martie, Bistro Rustic a pregătit un "buchet" de mîncăruri pentru toate doamnele şi domnişoarele din Focşani şi nu numai. Pe lista de meniu se numără "trandafiri roşii umpluţi cu brînză” , “lalele galbene şi negre de ciuperci şi carne” sau “zambile delicate din pastramă de pui". În spatele acestor denumiri sînt de fapt secrete ale artei culinare. Cît despre preţuri, sînt mai mult decît acceptabile. Restaurantul Bistro Rustic este situat pe strada Cuza Vodă nr. 73, în apropierea barierei Mărăşeşti şi vă aşteaptă în fiecare zi cu mîncăruri calde după reţete tradiţionale romaneşti. Restaurantul este deschis de luni pînă duminică de la ora 7.00 pînă la ora 24.00. Rezervările se fac la numerele de telefon 0767.793.678 şi 0753.823.181. (Aurelian IVAN) 

 Florin s-a întors din străinătate să îşi împlinească visul în Romania, creînd un restaurant după gustul său. “Eu nu concurez cu nimeni, vreau să ofer o alternativă la ceea ce este în Focşani", spune intreprinzătorul Florin Mincu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mirel craciun, acum 4456 zile, 6 ore, 36 minute, 45 secunde
Autorul articolului a primit o "șpagă rustica".
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.