Economic

Dacia va lansa Lodgy în luna iunie

Ziarul de Vrancea
17 ian 2012 1079 vizualizări
Grupul Renault vizează în viitor introducerera în gama Dacia a unor modele care vor acoperi segmente noi de automobile

Automobile Dacia va lansa Lodgy în Romania în luna iunie, iar modelul furgon după vacanţa de vară, ambele modele urmînd să fie produse la fabrica Renault din Maroc, a declarat ieri directorul comerical al companiei, Thomas Dubruel. În ceea ce priveşte noul Logan, reprezentantul Dacia nu a făcut comentarii.  Dubruel a adăugat că există posibilitatea ca Lodgy să "canibalizeze într-o oarecare măsură" modelul Logan întrucît ambele se adresează familiilor. Lodgy va fi lansat în luna martie la Salonul Auto de la Geneva. "Logan va fi într-o oarecare măsură canibalizat de Lodgy, însă acesta din urmă va reuşi să creeze un alt profil de clienţi. Anul 2012 va fi în continuare anul gamei prezente", a afirmat Dubrel. Oficialul Dacia a spus că grupul Renault vizează în viitor introducerera în gama Dacia a unor modele care vor acoperi segmente noi de automobile. "Există un plan de produs cu care vom intra şi pe alte segmente de maşini, cum s-a întîmplat şi în cazul Sandero, care acoperă segmentul citadin. Fiecare nou produs care va intra în gamă se va adresa unui segment nou de clienţi", a precizat directorul Dacia. El a spus că în strategia Dacia nu vizează, cel puţin pe termen scurt şi mediu, producţia de maşini electrice, principalul motiv fiind că în prezent această tehnologie este una costisitoare. Referitor la piaţa auo locală, reprezentantul companiei a spus că se aşteaptă la o uşoară creştere a vînzărilor, pe baza lansării noilor modele, dar şi a continuării programului Rabla. De asemenea, Dubruel se aşteaptă la vînzări în creştere şi pe segmentul flotelor.

391 maşini vîndute în fiecare oră

Automobile Dacia a vîndut anul trecut 343.233 de automobile la nivel mondial, nivel apropiat de anul 2010, potrivit datelor prezentate marţi de companie. Cel mai bine vîndut model a fost SUV-ul Duster, cu 161.200 unităţi livrate, urmat de Logan, cu peste 95.000 de unităţi, şi Sandero, cu mai mult de 86.000 maşini vîndute. Din totalul unităţilor livrate anul trecut, 30.867 de automobile au fost vîndute pe piaţa locală, în scădere cu 16% faţă de anul trecut. În raportul Consiliului de Administraţie pentru 2010 se spune că Dacia a vîndut în acel an 342.290 de maşini, în creştere cu 41.982 de unităţi. În comunicatul transmis anul trecut privind vînzările pentru 2010 se arată că Dacia a comercializat atunci 348.723 de autovehicule, în urcare cu 12% faţă de 2009. Într-un comunicat transmis marţi de grupul Renault privind vînzările pentru anul trecut se arată că Dacia a comercializat în 2011 343.233 de autovehicule, în scădere cu 1,8% faţă de nivelul de 349.568 din 2010. Vînzările Dacia în afara Romaniei s-au ridicat anul trecut la 312.000 de unităţi, faţă de 311.000 unităţi în 2010. în Europa, Dacia a comercializat 240.470 de autovehicule, potrivit comunicatului transmis marţi de companie. Franţa a rămas princnipala piaţă de export pentru companie, cu peste 94.000 automobile vîndute anul trecut şi o cotă de piaţă de 3,5%. Dacia ocupă locul al 5-lea în Franţa pe segmentul vînzărilor către persoane fizice, iar Duster este pe locul şase în clasamentul modelelor preferate de clienţii francezi, cu 53.148 de înmatriculări, se spune în comunicat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
GraphisAdv, acum 4482 zile, 16 ore, 18 minute, 19 secunde
numele e cam nasol dar eu zic ca nu arata rau masina....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.