Economic

CEC Bank va oferi finanţare fermierilor ce beneficiază de fonduri UE

Ziarul de Vrancea
30 nov 2011 1031 vizualizări
CEC Bank a încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), convenţia privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală.

În perioada următoare, CEC Bank va lansa Creditul punte, care va finanţa beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală cuprinse în Axa II a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 - Campania 2011. Finanţările vor putea fi acceate de clienţi din zone montane defavorizate, zone defavorizate altele decît zona montană, din agromediu, respectiv fermierii, persoane fizice/juridice sau grupuri, care desfăşoară activităţi agricole pe terenurile agricole din zonele vizate, indiferent de statutul juridic al terenului (proprietate/ concesiune/arendă). Creditele se vor acorda în lei şi vor putea acoperi maxim 80% din valoarea sumelor calculate conform Adeverinţelor emise de APIA. Finanţările vor avea o dobîndă practicată de bancă de minimum 9,4%, în functie de clasa de performanţă financiară în care se încadreaza clientul. Comisionul de gestiune este de 0,25%, aplicat la valoarea creditului şi perceput de bancă la acordarea creditului. Creditele beneficiază de garanţia emisă de Fondul de Garantare a Creditului Rural de pînă la 80% din valoarea creditului acordat. Clientii CEC Bank beneficiază de consultanţă gratuită pentru pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.