Economic

Amenzi de peste 23.000 de lei comercianţilor de mobilă

Sorin Tudose
31 oct 2011 1046 vizualizări
Comercianţii de mobilă de pe raza judeţului au fost verificaţi de cei de la Protecţia Consumatorilor în perioada 15 septembrie – 14 octombrie în cadrul unui control tematic propriu.

Din cei 16 operatori economici controlaţi, nu mai puţin de zece dintre ei au fost găsiţi cu diverse abateri. Au fost aplicate şase amenzi contravenţionale de 23.200 lei şi şase avertismente. Piese de mobilier de peste 60.000 lei au fost retrase temporar de la comercializare. Informarea incompletă a cumpărătorilor în ceea ce priveşte elementele de identificare şi caracterizare este una din abaterile des întîlnite. Nu au fost declarate dimensiunile mobilierului, nu au fost declarate dimensiunile în starea întinsă, rabatată acolo unde este cazul. De asemenea, la unii comercianţi lipseau instrucţiunile de întreţinere. S-a întîmplat la mulţi patroni să se pună în vînzare mobilă fără să fie însoţită de certificatul de garanţie eliberat de producător. „La un operator economic s-a constatat că nu precizează în certificatul de garanţie perioada de timp pentru reparare sau înlocuire a produselor neconforme, durata medie de utilizare, modalităţi de asigurare a garanţiei. La un alt operator economic, ca urmare a unei reclamaţii din partea unui consumator s-a constatat că nu se respectă termenul de realizare a lucrării, termenul de 30 zile stipulat în contract fiind depăşit la data controlului”, se arată într-un comunicat de presă al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. (S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.