Economic

Profitul Vrancart va scădea sub cel de anul trecut

Mihai Boicu
26 oct 2011 22563 vizualizări
Singura firmă din judeţ cotată la Bursa Romană de Valori nu va avea în acest an profitul pe care îl anticipa la începutul lui 2011

Principalul motiv îl constituie investiţiile derulate cu fonduri europene la fabrica de carton ondulat, care va reintra pe piaţă în luna noiembrie. Cum unitatea a fost oprită jumătate de an, revenirea ar putea fi destul de dificilă, deoarece cumpărătorii s-au orientat între timp către alţi producători. „Avînd în vedere că am făcut şi o serie de reparaţii mai ample pe care nu le aveam în program, cred că profitul va fi mai mic decît anul trecut”, a declarat Mihai Botez, directorul societăţii. La jumătatea anului, potrivit datelor financiare raportate Bursei de Valori, profitul net al firmei se ridica la 1,5 milioane lei, comparativ cu 1,9 milioane lei anul trecut. În schimb, cifra de afaceri a crescut cu 11,5 milioane lei, pînă la 82,6 milioane lei. „Avem în perspectivă lansarea unei hîrtii igienico – sanitare în care să combinăm un strat de celuloză şi un strat de maculatură. Este un produs care nu mai există în Romania, care se apropie de calitatea hîrtiei făcută sută la sută din celuloză, dar are un preţ mai mic. Ne-am propus să lansăm această hîrtie la începutul anului viitor, iar preţul să fie cu 20 – 25% mai mic”, a precizat directorul Mihai Botez. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.