Economic

Ştiri economice pe scurt

Ziarul de Vrancea
23 sep 2011 866 vizualizări
Pizza Hut vrea să vîndă acţiuni de 800 milioane dolari



Bank of America (BofA) este în negocieri, ajunse în faza de exclusivitate, pentru vînzarea acţiunilor deţinute la cea mai mare franciză Pizza Hut din SUA, cu peste 800 milioane de dolari, au declarat pentru Bloomberg două surse apropiate discuţiilor. Două companii vor să cumpere în parteneriat NPC International, care operează 1.140 de restaurante Pizza Hut în SUA. Unul dintre principalele obstacole este aranjarea refinanţării datoriilor NPC, deoarece condiţiile de pe piaţa de credit pentru preluări s-au înrăutăţit, au adăugat sursele citate. "Trebuie să facă două lucruri: să reducă activele mai riscante şi să continue să realoce capital către alte afaceri. Aceste vînzări de active ajută ambele scopuri, este un pas în direcţia corectă pentru a mai simplifica banca", comentează un acţionar al BofA. Directorul general al Bank of America, Brian Moynihan, vrea să vîndă active şi operaţiuni de aproape 50 miliarde de dolari, pentru a ajuta banca să se alinieze noilor reglementări internaţionale privind capitalul. Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii BofA şi NPC nu au comentat informaţiile. Banca a "moştenit" NPC în 2009, odată cu preluarea Merrill Lynch, care cumpărase lanţul de restaurante în mai 2006 pentru 615 milioane de dolari.




Un număr de 15-20 de bănci europene au nevoie de recapitalizare

Şeful agenţiei franceze de reglementare a pieţelor financiare a declarat ieri că 15-20 de bănci europene au nevoie de recapitalizare, transmite Reuters. "Există într-adevăr o problemă în Europa în privinţa capitalizării băncilor. Sînt 15, pînă la 20 de bănci în Europa care trebuie să fie recapitalizate", a afirmat directorul AMF, Jean-Pierre Jouyet, la postul de radio Europe 1. Întrebat dacă vreo bancă franceză are nevoie de recapitalizare, el a adăugat: "Nu în acest moment". Acţiunile băncilor franceze au fost sub presiune în ultimele luni din cauza temerilor privind expunerea lor pe datoriile de stat ale ţărilor cu probleme din zona euro, îndeosebi Grecia.




Fosta şefă de la eBay a ajuns în fruntea Hewlett-Packard

Hewlett-Packard a numit-o pe Meg Whitman, fost director general al eBay, ca preşedinte şi director general executiv, înlocuind-ul pe Leo Apotheker la mai puţin de un an de la numire pentru a încerca să recîştige încrederea investitorilor, transmite Reuters. Decizia a fost luată însă fără derularea unei proceduri de căutare a unui director general, compania atrăgînd noi critici din partea acţionarilor. Whitman, expertă în retail pe internet, însă cu un palmares "mixt", nu ar fi o "alegere evidentă" pentru HP, consideră analiştii. Ea a transformat eBay de la o firmă cu cîteva zeci de angajaţi în 1998 la unul dintre cele mai mari retaileri online la nivel mondial. Totuşi, ultimii ani de mandat la eBay au fost marcaţi de frînarea creşterii companiei, dar şi de criticile tot mai dure adresate conducerii de către investitori, nemulţumiţi de o serie de achiziţii neinspirate, inclusiv a serviciului de telefonie pe internet Skype. Leo Apotheker, adus anul trecut din Germania, a fost criticat dur de investitori şi este al treilea director general consecutiv concediat de HP. Numirea lui Whitman ca înlocuitor surprinde atît prin graba cu care a fost făcută, cît şi prin faptul că mai mulţi candidaţi interni cu potenţial au fost trecuţi cu vederea.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.