Economic

Germania: Grecia trebuie să se trezească la realitate, pentru a primi finanţare

Ziarul de Vrancea
18 sep 2011 876 vizualizări
Grecia trebuie să se decidă în privinţa viitorului său în zona euro şi să nu îşi facă iluzii în legătură cu obligaţiile care îi revin, este avertismentul dur dat duminică de ministrul germen de Finanţe Wolfgang Schaeuble, transmite Reuters.

"Apartenenţa la uniunea monetară este o oportunitate, dar şi o povară grea. Măsurile de corecţie sînt foarte dificile. Grecii trebuie să decidă dacă vor să suporte această povară", a declarat Schaeuble publicaţiei Bild am Sonntag. El a arătat că ajutorul financiar internaţional este acordat cu condiţii clare, pentru a ajuta statul elen să aducă sub control problema datoriilor. "Nimeni nu trebuie să îşi facă iluzii. Fără o evaluare pozitivă din partea troicii Comisiei Europene (CE), Băncii Centrale Europene (BCE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI), că Grecia îşi respectă angajamentele, viitoarea tranşă de împrumut nu poate fi plătită", a avertizat oficialul german. Schaeuble a precizat că grecii trebuie să prezinte date care să dovedească faptul că respectă planul de austeritate. Ministrul a încercat să respingă îngrijorarea legată de divergenţele din coaliţia aflată la putere în Germania, privind Grecia. Parlamentul german urmează să voteze pentru suplimentarea atribuţiilor Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară pe 29 septembrie. Schaeuble a arătat că există o major


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.