Economic

Coloana:Salariile angajaţilor din bănci vor fi limitate prin lege

Ziarul de Vrancea
6 sep 2011 748 vizualizări
Asociaţia Bancară Europeană ar putea limita prin lege pachetele salariale şi bonusurile bancherilor, a declarat luni directorul executiv al autorităţii, Adam Farkas, citat de Reuters.

Asociaţia a primit, în luna august, de la UE sarcina de a analiza remuneraţia încasată de directorii băncilor, în cadrul unui proiect legislativ privind capitalul şi lichiditatea instituţiilor de credit. Agenţia europeană trebuie să finalizeze studiul pînă la finele anului 2013. "Am putea emite standarde tehnice pe remuneraţie. Este puţin probabil că vor fi gata înainte de finalul acestui an", a afirmat Farkas la Dublin. Reglementările vor viza remuneraţiile în general, însă se vor concentra pe bonusuri, a adăugat el. Autoritatea bancară evaluează şi implementarea îndrumărilor emise de organizaţia predecesoare, Comitetul Supraveghetorilor Bancari Europeni. îndrumările trebuie urmate în mod voluntar de bănci, iar implementarea ar trebui să fie finalizată pînă la sfîrşitul acestui an, a mai spus oficialul.

Honda recheamă aproape un milion de maşini în service

Honda va rechema în service circa 960.000 de maşini Fit, din clasa subcompactă, dar şi alte modele, pentru a remedia mai multe probleme, inclusiv defecţiuni la sistemul de închidere electrică a geamurilor, a anunţat, ieri, grupul nipon, citat de Reuters. Nu au fost raportate accidente cauzate de respectivele defecţiuni pînă în prezent, a afirmat un reprezentant al Honda.  În Japonia, rechemările acoperă maşini Fit produse în perioada octombrie 2005 - octombrie 2009. Autoheviculele din clasa subcompactă au fost vîndute şi în afara Japoniei, mai ales în China şi alte ţări asiatice. Purtătorul de cuvînt al Honda a afirmat că grupul nu face public costul programului de rechemare în service a maşinilor.

Romania, la coada topului vînzărilor de proprietăţi

Volumul tranzacţiilor cu proprietăţi comerciale din Europa Centrală şi de Est (ECE) a ajuns la 6,9 miliarde euro la jumătatea lunii august, cu 20% peste nivelul din tot anul 2010, Polonia şi Rusia atrăgînd 70% din sumă, în timp ce Romania doar 4%, potrivit datelor CB Richard Ellis (CBRE). Cehia se poziţionează după Polonia şi Rusia cu un volum de peste un miliard de euro, tranzacţii cu proprietăţi comerciale - birouri, spaţii comerciale, industriale - ceea ce reprezintă o creştere cu mai mult de 50% comparativ cu întreg anul trecut, potrivit celui mai recent studiu al CBRE care analizează activitatea de investiţii în Europa Centrală şi de Est din acest an. Romania nu este menţionată în studiu, însă CBRE a anunţat anterior pentru primul semestru o valoare a tranzacţiilor de acest tip de 279,1 milioane de euro pentru piaţa locală, cifră care s-a menţinut constantă pînă la jumătatea lunii august, data de referinţă a studiului CBRE, deoarece în ultimele trei luni nu a mai fost realizată nicio achiziţie notabilă. Faţă de primul semestru din 2010, volumul tranzacţiilor din Romania au crescut în 2011 cu 23,4%. Proiectele de retail au fost cele mai tranzacţionate în Europa Centrală şi de Est, în perioada analizată, pentru prima dată de la declanşarea crizei economice.

Acţiunile băncilor, la minimul ultimelor 29 de luni

Cotaţiile băncilor europene au coborît ieri la minimul ultimelor 29 de luni şi au afectat negativ bursele, din cauza temerilor privind creditele ipotecare subprime şi o nouă recesiune, dar şi a lipsei de unitate politică care poate zădărnici eforturile de rezolvare a crizei datoriilor din regiune. Indicele STOXX Europe 600 Banks se afla în scădere cu 5,5% la 10:51 GMT (13:51 ora Romaniei). Faţă de începutul anului, indicele a pierdut 33%, după patru luni consecutive de declin. "Şansele unei recuperări pe termen scurt rămîn slabe, întrucît îngrijorările privind criza din zona euro, reformele structurale şi procesul pentru vînzarea incorectă de instrumente financiare garantate prin credite ipotecare au un impact negativ supra pieţei", a declarat Manoj Ladwa, senior trader la ETX Capital. Acţiunile Royal Bank of Scotland (RBS) au înregistrat una dintre cele mai mari scăderi din sectorul bancar, de 10%, în timp ce costul de asigurare a datoriei băncii pe cinci ani a urcat cu 2,4 puncte procentuale. Cotaţia Deutsche Bank a coborît cu 9%, afectată, pe lîngă procesul din SUA, şi de informaţii apărute în presă privind o anchetă a autorităţilor antifraudă din Marea Britanie.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.