Economic

Bursa de la New York, la prima saptamina de crestere dupa o luna de declin

Ziarul de Vrancea
28 aug 2011 631 vizualizări
Bursa de la New york a inchis vineri in urcare si a inregistrat prima saptamina de crestere dupa mai mult de o luna de declin, dupa ce presedintele Federal Reserve Ben Bernanke a ridicat sperantele investitorilor pentru noi masuri de stimulare a economiei SUA

Actiunile listate pe Wall Street au scazut in prima parte a zilei, deoarece Bernanke nu a oferit detalii sau masuri concrete ale planurilor bancii centrale de sustinere a economiei. Piata a trecut insa pe plus, in frunte cu sectorul tehnologiei, dupa ce investitorii au digerat comentariile sefului Fed si au tras concluzia ca banca centrala a lasat loc pentru masuri concrete, desi multi traderi considera ca puterea institutiei de a scoate economia din stagnare este limitata. Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in urcare cu 1,21%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 1,51%, in timp ce piata Nasdaq a crescut cu 2,49%. "Nu a dat pietei verde pentru QE3. Nu a anuntat nici rosu pentru QE3. Prin afirmatia ca inflatia nu reprezinta un motiv de ingrijorare, a lasat loc de ceva pe viitor", comenteaza un analist american.
Pe ansamblul acestei saptamini, indicele Dow Jones a urcat cu 4,3%, S&P 500 a cistigat 4,7%, iar Nasdaq 5,9%. Bernanke a declarat, la conferinta anuala a Fed de la Jackson Hole, ca intilnirea din septembrie consiliului de politica monetara al bancii centrale va dura doua zile, in loc de reuniunea obisnuita de o singura zi, pentru a putea fi discutate mai multe idei de stimulare a economiei. Desi s-a aratat optimist pe termen lung, Bernanke a avertizat ca Fed considera evenimentele recente drept "tulburatoare" si anticipeaza ca inflatia, deja scazuta, se va mentine la niveluri reduse.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.