Economic

Divizia de brokeraj a Deutsche Bank din Coreea de Sud, acuzata de destabilizarea pietei

Ziarul de Vrancea
22 aug 2011 772 vizualizări
Divizia de brokeraj a Deutsche Bank din Coreea de Sud si patru angajati ai acesteia au fost pusi sub acuzare in aceasta tara, pentru ca ar fi provocat destabilizarea actiunilor la bursa, in noiembrie anul trecut

Comisia pentru Servicii Financiare din Coreea de Sud a anuntat in februarie ca cinci angajati ai bancii germane au conspirat pentru manipularea pietei, provocind pe 11 noiembrie reducerea capitalizarii de piata a indicelui Kospi cu 27 de miliarde de dolari, in ultimele zece minute ale tranzactiilor, transmite Bloomberg.
Deutsche Bank nu a mai avut dreptul sa efectueze tranzactii cu actiuni si instrumente derivate in nume propriu timp de sase luni, incepind cu 1 aprilie, aceasta fiind cea mai aspra penalizare aplicata unei companii de brokeraj din aceasta tara. "Este regretabil ca procuratura din Seul a decis sa puna sub acuzare divizia de brokeraj Deutsche Securities Korea (DSK)", se arata intr-un comunicat al bancii germane, in care se arata ca DSK neaga acuzatiile. Deutsche Bank a precizat ca operatiunile bancii in Coreea de Sud nu sint afectate. Banca a refuzat sa dezvaluie identitatea angajatilor pusi sub acuzare, care sint fie suspendati, fie in concediu fara plata si nu sint implicati in activitati bancare.

*


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.