Economic

Le-a mai revenit inima la loc investitorilor la Bursa?

Ziarul de Vrancea
9 aug 2011 808 vizualizări
BVB a continuat sa-si tempereze scaderea, astfel ca in jurul orei 14:45 indicele general, BET-C, era in coborire cu 4,36%, dupa ce piata coborise in prima parte a zilei cu pina la 12,4%.

Revenirea pietei de la Bucuresti a fost determinata de trecerea pentru scurt timp pe plus a burselor europene, recuperind si ele scaderile abrupte din prima parte a sedintei de marti, datorita interesului ridicat manifestat de unii investitori pentru preturile reduse ale actiunilor in urma scaderilor din ultimele zile. Operatiunile cu cele mai lichide zece actiuni de la BVB se incheiau la ora 14:45 la preturi in scadere cu 3%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 4,9% sub referinta, dupa ce au consemnat pierderi de peste 11%. De asemenea, si-a temperat scaderea si indicele BET-FI, la 6%, iar indicele extins al bursei, BET-XT, care reflecta evolutia primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, se plasa cu 4,29% sub nivelul de luni. Oscilatiile de marti au venit pe un rulaj in crestere, la ora 14:45 tranzactiile totalizind 113,5 milioane lei (26,7 milioane euro), peste lichiditatea de la finalul sesiunii precedente, de 96,7 milioane lei (22,8 milioane euro). Bursele europene au revenit pe crestere pentru scurt timp, recuperind scaderile abrupte din prima parte a sedintei de marti, datorita interesului ridicat manifestat de unii investitori pentru preturile reduse ale actiunilor in urma scaderilor din ultimele zile, transmite Reuters. Indicele european de referinta FTSEurofirst 300 a scazut cu 0,3% pina la ora 11:40 GMT (14:40 ora Romaniei), dupa ce a trecut usor pe plus pentru scurt timp. Pietele europene sint in scadere de opt sedinte consecutive, cel mai indelungat trend descendent din 2003. Investitorii asteapta sedinta de politica monetara a Rezervei Federale a SUA. Indicii bursei din Statele Unite au deschis in crestere cu pina la 1,5% sedinta de tranzactionare, dupa ce luni a scazut puternic, insa investitorii vor urmari cu atentie rezultatulu unei reuniuni a Rezervei Federale a SUA (Fed) programata pentru marti seara, transmite Reuters. Indicele industrial Dow Jones a urcat cu 0,98%, Standard & Poor's 500 cu 1,12%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 1,54%. Presedintele Traian Basescu a avut ieri, la ora 17.00, la Cotroceni, o intilnire de lucru pe tema evolutiilor economice internationale, la care au fost prezenti premierul Emil Boc, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ministrul Finantelor Publice si presedintele Consiliului Fiscal.


,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.