Economic

Vrancea contribuie cu doar 1% la PIB-ul national

Mihaela Beșleagă
9 iun 2011 1604 vizualizări
Realitatea din buzunarele vrincenilor contrazice recentele declaratii ale reprezentantilor Guvernului in teritoriu, conform carora am iesit din criza si situatia economica a judetului se imbunatateste vazind cu ochii

Astfel, conform informatiilor furnizate de Directia Judeteana de Statistica, vrincenii sint in topul celor mai prost platiti romani, salariatii din Vrancea cistigind cu 30% mai putin decit media nationala. Cistigul salarial mediu brut in martie 2011 in judetul Vrancea a fost de 1.393 lei, iar cel net de 1.029 lei/salariat. Prefectul Ion Oprea este de parere ca aceasta situatie este cauzata de lipsa industriei in judet. "Vrancea nu mai figureaza cu o industrie puternica, bine asezata. Se stie ca intre anii 1992-1996 toata platforma industriala din Focsani a fost distrusa. Si un angajat este mai bine platit in industrie decit in agricultura sau viticultura, care este specificul judetului", a declarat ieri Ion Oprea. Conform acelorasi declaratii, judetul Vrancea contribuie la PIB-ul (Produsul Intern Brut, n. r.) national cu un procent foarte mic, de doar 1%. In judetul nostru predomina industria confectiilor, cu aproape 40%, urmata de industria bauturilor, dat fiind specificul vini-viticol al judetului, industria lemnului si industria alimentara. De asemenea, prefectul Oprea a precizat ca programele de dezvoltare economico-sociala nu sint apanajul Institutiei Prefectului, ci a Consiliului Judetean, care are ca scop elaborarea programelor de dezvoltare. "Noi incercam sa aducem cit mai multe resurse bugetare pentru a dezvolta infrastructura rutiera si scolara din judet si asta cred ca se vede", a completat reprezentantul Guvernului in teritoriu. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 15 ore, 31 minute, 43 secunde
"Salariatii din Vrancea cistiga cu 30% mai putin decit media nationala.", "Vrancea contribuie cu doar 1% la PIB-ul national"...Mareane, tine-o tot asa!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.