Economic

Firmele din Vrancea au de primit TVA de 7,91 milioane lei

Mihaela Beșleagă
26 mai 2011 985 vizualizări
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) are rambursat TVA in valoare de 7,91 milioane lei catre societatile comerciale din Vrancea

Numarul firmelor aflate in aceasta situatie este de 162, din care 157 se afla in termenul legal de solutionare, dupa cum arata ultimele date publicate de oficialii Finantelor pentru sfirsitul lunii aprilie. Cifrele arata ca statul nu a fost capabil sa plateasca sumele de bani provenite din TVA, deoarece datoriile s-au majorat mai mult decit dublu in interval de doar o luna. Asfel, la data de 31 martie, 83 de firme aveau de primit 3,11 milioane lei de la ANAF. Statisticile arata o agravare a situatiei si in comparatie cu sfirsitul anului trecut. Atunci, obligatiile Fiscului catre 86 de firme se ridicau la 6,98 milioane lei, cu aproape un milion lei mai putin fata de prezent. Agentii economici care au de primit bani de la stat pot avea dificultati serioase din cauza intirzierilor inregistrate, chiar daca autoritatile s-au angajat fata de FMI sa reduca arieratele catre mediul de afaceri. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.