Economic

Microsoft pregateste o versiune a sistemului Windows pentru tablet PC-uri

Ziarul de Vrancea
7 mar 2011 509 vizualizări
Microsoft ar putea lansa anul viitor o versiune a sistemului de operare Windows adaptata pentru tablet PC-uri, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Testele publice pentru noua versiune de Windows vor incepe la sfirsitul acestui an, au indicat sursele. Microsoft lucreaza la adaptarea sistemului de operare Windows 7 pentru utilizarea acestuia pe tablet PC-uri. insa cu cit lansarea platformei intirzie mai mult, cu atit concurentii Microsoft in domeniu, printre care Apple si Google, isi vor consolida pozitia pe aceasta piata, noteaza Bloomberg. "Daca 2011 este un an al razboiului tabletelor, Microsoft a intirziat foarte mult cu pregatirile de lupta", a afirmat Michael Gartenberg, analist la New Jersey. Tabletele iPad, ale Apple, si cele bazate pe sistemul Android, al Google, se vor afla in 2012 deja la a treia generatie, a mentionat el. Pina atunci, companiile Hewlett-Packard si Research In Motion vor lansa si ele a doua generatie de PC-uri. Competitia pe segmentul tebletelor devine tot mai acerba, in conditiile in care numai in acest an vor intra pe piata peste 100 de modele noi. Apple a introdus a doua versiune de iPad in aceasta saptamina, la mai putin de un an de la lansarea primului model. Compania a vindut pina in decembrie 14.8 milioane de unitati din prima varianta. Termenele limita pentru lansarea de noi versiuni de Windows sint schimbate deseori, in functie de rezultatele testarilor si de imbunatatirile aduse. Windows Vista a iesit pe piata cu o intirziere de doi ani, iar Windows 7 mai devreme cu citeva luni. Cu sistemele de operare ale Microsoft sint dotate peste 90% din PC-urile din intreaga lume. Apple detine o cota de peste 90% pe piata tabletelor, potrivit companiei.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.