Economic

FAZA ZILEI:

Ziarul de Vrancea
29 ian 2011 649 vizualizări
Guvern: "Experienta Romăniei în absorbtia fondurilor europene poate fi valorificata de Croatia"

Premierul roman, Emil Boc, si cel croat, Jadranka Kosor, au avut vineri o intilnire bilaterala. într-un comunicat emis de Guvern sint prezentate concluziile convorbirii oficiale dintre cei doi. "De asemenea, cei doi sefi de guvern au stabilit sa colaboreze si in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, data fiind experienta Romaniei, care ar putea fi valorificata de Croatia", se arata in comunicat. Ritmul de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania este unul extrem de scazut, chiar premierul Emil Boc aratindu-se recent nemultumit de volumul redus al platilor si cerind eliminarea blocajelor generate de suprareglementari in accesarea fondurilor UE. Boc a declarat ca Romania a atras pina in prezent 1,7 miliarde euro din fonduri europene, din care 1,1 miliarde euro reprezinta insa prefinantari acordate la semnarea contractelor. Potrivit datelor centralizate pina la 31 decembrie 2010, in cadrul Programului Operational Regional (POR) numarul proiectelor depuse a fost de 7.591, valoarea lor totala fiind de 47,8 miliarde lei. Au fost insa aprobate 1.300 de proiecte, din care au fost contractate doar 1.050 lucrari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.