Economic

Fraudele pe carduri sint sub media europeana

Ziarul de Vrancea
28 ian 2011 546 vizualizări
Visa a anuntat, joi, ca din 100.000 de euro cheltuiti cu carduri Visa in Romania in perioada octombrie 2009 - septembrie 2010 sase euro au reprezentat frauda, in crestere fata de nivelul din anul de raportare anterior, dar de peste opt ori mai mic decit media la nivelul Visa Europe

"Nivelul este mai mare comparativ cu raportul de circa 0,005% dintre frauda si vinzari din 2009, dar pe masura ce se accelereaza migratia catre portofoliul cu cip vom vedea progrese facute si in aceasta zona si scaderea fraudelor", a declarat Catalin Cretu, directorul general pentru Romania al Visa Europe. El a mentionat ca 44% din cardurile Visa din Romania folosesc tehnologia cu cip. Cretu a afirmat ca Visa a avut mai multe initiative concrete pentru a creste increderea detinatorilor de carduri si a mentine fenomenul de frauda foarte scazut. "Am lucrat foarte indeaproape cu bancile pentru a le ajuta in monitorizarea fenomenului si in gestionarea acestui fenomen si asta s-a concretizat prin reluarea activitatii Visa Fraud Forum, un grup in care bancile vin si discuta impreuna cu Visa. Visa prezinta imaginea generala a pietei din punct de vedere al fraudei si al riscurilor, iar bancile vin cu probleme punctuale si impreuna rezolvam aceste probleme", a spus oficialul Visa Europe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.