Economic

Piata muncii din Vrancea, in criza si pentru straini

Raluca Manolache
28 dec 2010 1383 vizualizări
Doar 15 autorizatii de munca pentru straini au fost aprobate in acest an u patronii care vor sa importe muncitori au parte de multa birocratie

Numarul oamenilor de afaceri din Vrancea care apeleaza la muncitorii straini este in scadere, pe fondul recesiunii economice. Anul acesta, la Serviciul Pentru Imigrari (S.P.I.) Vrancea au fost depuse doar 16 cereri pentru eliberarea autorizatiilor de munca pentru cetateni din Republica Moldova, China, Turcia, Filipine sau Siria. Este vorba, in general, de angajati care lucreaza la firme cu capital mixt. "In acest an au fost depuse 16 cereri pentru obtinerea autorizatiei de munca din care 15 au fost aprobate si una fost respinsa", a precizat recent comisarul sef Dumitru Amititeloaie, seful Serviciului Pentru Imigrari Vrancea. Cei 15 "stranieri" isi desfasoara activitatea in domenii precum prelucrarea lemnului si confectii. In Vrancea, sint in acest moment 47 de straini care muncesc in baza unui contract incheiat pe perioada nedeterminata. Oamenii de afaceri care vor sa aduca forta de munca straina trebuie sa urmeze si anumiti pasi pentru a obtine aceasta autorizatie. In vederea obtinerii autorizatiei pentru lucratorii permanenti, angajatorul trebuie sa depuna la Oficiul Roman pentru Imigrari o cerere motivata privind necesitatea incadrarii in munca a strainului, insotita de o serie de documente obligatorii. Intre altele, firma trebuie sa faca dovada ca este la zi cu toate platile catre stat, sa prezinte si un curriculum vitae al strainului, care sa contina si declaratia pe propria raspundere a acestuia ca nu are antecedente penale, ca este apt medical pentru a fi incadrat in munca si ca are cunostinte minime de limba romana. La sfirsitul lunii septembrie, in evidentele S.P.I. figurau 563 de cetateni straini care locuiesc in mod legal in judetul nostru. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.