Economic

Ialomitianu: La bugetari sint premise sa putem da cei 15% pentru 2011

Ziarul de Vrancea
20 dec 2010 488 vizualizări
Ministrul Finantelor a mai sustinut ca exista fondurile necesare pentru plata la timp a pensiilor in cuantumul actual

Ministrul de Finante a declarat, ieri, dupa avizarea proiectelor bugetelor de stat si asigurarilor sociale de stat, ca exista fondurile necesare pentru plata la timp a pensiilor in cuantumul actual si ca exista premisele pentru ca bugetarii sa-si recapete, in 2011, cele 15 procente din salarii. "Vreau sa-i asigur pe toti pensionarii ca vor primi pensiile nemodificate. Nu e vorba de o reducere, noi avem banii asigurati sa platim pensiile la timp si in cuantumul stabilit in momentul actual. Nu e vorba de nicio reducerea a pensiilor. La bugetari sint premise sa putem da cei 15% pentru 2011, e un lucru bun, bugetul asigura aceste sume", a spus ministrul Gheorghe Ialomitianu. Ministrul de Finante a multumit parlamentarilor din comisiile de buget-finante pentru faptul ca au respectat programul stabilit de catre Biroruile Permanente si au avizat in timp util proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2011. "Au dat un raport favorabil si asta inseamna ca sintem pe drumul cel bun si sint convins ca si in plen vom avea un vot favorabil, iar Romania va avea buget, asteptat atit de autoritatile centrale cit si locale - sint foarte multe primarii care doresc sa-si elaboreze bugetele in timp util - sint si primari de la PSD, PNL care doresc acest lucru. Bugetul pe 2011 are o constructie solida, se bazeaza pe crestere economica, e orientat pe investitii si reducerea cheltuielilor curente", a spus Ialomitianu. Comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor au adoptat, duminica, cu 25 voturi "pentru" si 21 voturi "impotriva", raportul la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2011, admitind unele amendamente. Printre amendamentele admise se numara si cel formulat de secretarul de stat Gheorghe Gherghina. Conform acestuia, numarul posturilor finantate va fi redus cu 2.000 fata de cele finantate in anul 2010, de la 33.000 la 31.000, si ca proiectul de buget trebuie sa fie modificat pentru a tine cont de aceste masuri si pentru ca "incadrarea in noul numar sa poata fi facuta pina la sfirsitul lunii martie". De asemenea, membrii comisiilor au aprobat, cu 25 voturi "pentru", 21 voturi "impotriva", si raportul la proiectul Legii asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, mentinind forma initaitorului. Rapoartele intocmite de comisii la cele doua proiecte de lege urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Parlamentului luni, in conformitate cu decizia Birourilor Permanente.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.