Economic

Numarul somerilor din evidentele oficiale este in scadere usoara

Ziarul de Vrancea
19 dec 2010 329 vizualizări
Rata somajului la nivel national a fost in noiembrie de 6,95%, fata de 7,08% in octombrie si 7,5% in aceeasi luna a anului 2009, luna trecuta fiind inregistrati peste 633.000 de someri la nivel national, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca a fost de 633.476 de persoane, cu 11.977 de persoane mai putine fata de finele lunii anterioare, potrivit ANOFM. In ceea ce priveste rata somajului inregistrat pe sexe, in luna noiembrie 2010, comparativ cu luna precedenta, rata somajului masculin a scazut de la valoarea de 7,55 la suta in luna octombrie, la 7,44 la suta, iar rata somajului feminin a scazut de la 6,54 procente la 6,38 procente. In 26 de judete si in municipiul Bucuresti s-au inregistrat scaderi ale ratei somajului, cele mai importante fiind in Mehedinti cu 1,22 puncte procentuale, Bistrita cu 0,77 puncte procentuale, Neamt cu 0,58 puncte procentuale, Bacau cu 0,52 puncte procentuale si Dolj cu 0,37 puncte procentuale. In municipiul Bucuresti, rata somajului a scazut cu 0,16 la suta. Cele mai mari rate ale somajului s-au inregistrat in judetele Vaslui (11, 43%), Teleorman (10, 56%), Galati (9, 86%), Mehedinti (9, 71%), Gorj (9, 64%), Buzau (9,55%), Alba (9,49%), Covasna (9,44%), Ialomita (9, 35%) si Dolj (9,22%).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.