Economic

Ministrul de Finante: Codul Fiscal va fi rescris

Ziarul de Vrancea
19 dec 2010 371 vizualizări
Consiliul de politici fiscale va raspunde, printre altele, de rescrierea Codului Fiscal, care nu mai corespunde realitatilor actuale, a declarat, ieri, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu

"Nu e vorba de un nou Cod Fiscal. E vorba de rescrierea Codului Fiscal. Am decis, impreuna cu secretarul de stat pe politici fiscale, sa infiintam un Consiliu pe politici fiscale, unde avem in vedere sa invitam toate mecanismele profesionale - mediul de afaceri, Camera de Comert, si in cadrul acestui consiliu sigur ca avem in vedere si rescrierea Codului Fiscal, pentru ca el nu mai corespunde realitatilor actuale - ma refer la principii generale privind fiscalitatea", a afirmat Ialomitianu, raspunzind intrebarilor parlamentarilor din Comisiile de buget. Ministrul a mai spus ca proiectele in derulare vor duce la reducerea personalului in 2011, atit la nivelul ministerului, cit si nivelul structurilor teritoriale. "Ministerul de Finante trebuie sa devina mai eficient. Trebuie redusa birocratia din administratia fiscala. Se impune informatizarea activitatii de administratie publica. Am facut pasi importanti, si incepind cu 25 februarie se depune o declarati unica, nu cinci declaratii si, deci, avem nevoie de un numar mai redus de personal", a spus Ialomitianu. El a aratat ca exista, de asemenea, un ordin de ministru privind depunerea anuala a bilanturilor contabile pentru intreprinderile mici, care au cifra de afaceri sub 35.000 euro, situatie in care se afla 400.000 de firme. "Se impun reduceri si la Vama, si la Garda, si in Trezorerie, daca platile se fac online. Trebuie sa consolidam administratiile fiscale. Sint proiecte in derulare, iar lucrurile acestea o sa ne duca si la reducerea personalului din Ministerul de Finante si din structurile teritoriale", a spus Ialomitianu. Ministrul a mai spus ca Romania va avea probleme cu accesarea transelor daca nu va indeplini conditionalitatile din acordul cu FMI si CE, iar "planul B" ar fi imprumuturile de pe piata, "ceea ce nu este un lucru bun". "Este adevarat ca daca nu ne indeplinim conditionalitatile prevazute in acordul cu FMI si CE avem o problema cu primirea celor doua transe. «Planul B» ar fi sa ne imprumutam de pe piete, in alte conditii, ceea ce pentru Romania nu este un lucru bun", a afirmat Ialomitianu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.