Economic

Oamenii de afaceri, mai preocupati de iarna decit de premii

Mihaela Beșleagă
10 dec 2010 1318 vizualizări
Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Vrancea a premiat ieri la Teatrul Municipal cele mai profitabile firme din judet

Intreprinzatorii mici si mijlocii vrinceni au fost premiati ieri intr-un cadru restrins, la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" din Focsani, de catre Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii (PIMM) Vrancea. Firmele cele mai profitabile in 2009, cu pina la 250 de angajati, au primit o diploma de recunoastere a meritelor si incurajari pentru eforturile depuse pe timp de criza. Putini oameni de afaceri au fost prezenti totusi la festivitatea de premiere, prezenta in sala teatrului fiind mai mult decit rarefiata. Presedintele PIMM Vrancea a scos in evidenta si lipsurile anului trecut, dar privind cu optimism spre anul viitor. "In ciuda crizei si a greselilor Guvernului, firmele au rezistat anul trecut si anul acesta si unele chiar s-au dezvoltat. Fiind un moment de bilant nu ar trebui sa ne referim la necazuri, si totusi am avut unele mari din cauza forfetarului. Sintem suparati ca au disparut peste 2.500 de firme, ceea ce inseamna cel putin la fel de multi someri", a declarat Ion Roman, presedintele PIMM Vrancea. Acesta a solicitat guvernantilor proceduri mai simple pentru accesarea fondurilor europene. In Vrancea "pulseaza" 6.500 de firme, dintre care 98% sint firme mici si mijlocii. Criteriul de baza care a stat la constituirea topului a fost profitul brut realizat de acestea anul trecut, iar firmele au fost premiate in functie de domenii. Au primit diplome: pentru creare de locuri de munca - Rosca Conf, Zanfir; dinamica dezvoltarii "" Metale International, Impromet; promovare tehnologii noi "" Aurora Com, Univers Nord, Pinola; calitatea produselor - Stela Com, Vinexport Trade Mark; export ridicat "" Pandora Prod, Certimpex; investitii "" Sima Beyer,Trust LF Trade; femei manager "" Elena Antal (SC Raycom Mode) si Stanica Vasile (SC S&V Cori), tineri intreprinzatori "" Andrei Vasile (SC Prodcombilc), Victor Istrate (Vinexport Trade Mark). S-au oferit si citeva diplome de excelenta firmelor: Zanfir, Rosca Conf, Diplomatic TV Oil Atlas, Diplomatic International, Combrat 94, Premium Porc Golesti si Ceproin Focsani. Reprezentantii firmelor care nu au participat la premiere sint invitati la sediul PIMM pentru a-si ridica diplomele. Festivitatea de premiere s-a incheiat cu o degustare de vinuri, din 15 sortimente prezentate de Odovitis Jaristea, Crama Costel Croitoru din Cirligele, Casa de vinuri Simiz de la Cotesti si Crama Grand Via din Panciu. Prima faza a premierii, cea nationala, s-a facut la inceputul lunii noiembrie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.