Economic

Incep discutiile legate de modificarea Codului Muncii

Ziarul de Vrancea
24 nov 2010 636 vizualizări
Ministerul Muncii va incepe in aceasta saptamina discutiile legate de modificarea Codului Muncii si a altor legi privind sindicatele, patronatele si contractul colectiv de munca, urmind ca documentele sa fie aprobate de Guvern si transmise Parlamentului in decembrie, a declarat ministrul de resort

"Incepind de saptamina aceasta, vom avea discutii legate de oportunitatea modificarii Codului Muncii si de modifcarea altor legi care au impact pe piata muncii, vorbesc aici de Legea patronatelor, Legea sindicatelor, Legea confilctului de munca, Legea contractului coleciv de munca si de Legea CES. A doua reforma este legata de zona sociala si vom veni cu doua-trei variante spre dezbatere. In aceasta reforma sint incluse legile privind serviciile si prestatiile sociale, statatul asistentului social si al inspectorului social, acreditarea si calitatea serviciilor sociale", a afirmat, ieri, ministrul Muncii, Ioan Botis, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern. El a precizat ca cele 202 ajutoare sociale existente in prezent vor fi impartite in patru categorii. "Vom lucra cu indicatori noi, propunem o abordare stiintifica legata de un indicator social de insertie si de un indicator social de referinta, astfel incit in fiecare an, prin aprobarea Parlamentului, sa avem cifrele corecte si exacte pentru ceea ce inseamna asistenta sociala. Ideea mea este de a duce toate tipurile de ajutoare sociale, inclusiv serviciile sociale, spre cei care au intr-adevar nevoie", a spus ministrul. Botis a amintit totodata ca in prezent este analizata posibilitatea modificarii regulilor de acordare a indemnizatiei pentru mame si cresterea indemnizatiei pentru stimularea intoarcerii la munca, de la 100 la 400 lei. Perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului va fi redusa de la 24 de luni, variantele luate in calcul fiind ca aceasta sa fie de 12, 14 sau 18 luni, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botis. Totodata, Botis a mai spus ca indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la 85% din salariu, adica la cuantumul din iunie 2010.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.