Economic

Cablistii au pierdut 100.000 de clienti

Ziarul de Vrancea
10 nov 2010 513 vizualizări
Numarul de abonati la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale a scazut, in primul semestru, cu 1,5%, la 5,73 milioane de utilizatori, evolutie care a condus si la diminuarea ratei de penetrare la nivel de gospodarii, la 78,3%, de la 79,4% la finele anului 2009

"Practic, avem o scadere de circa 100.000 de utilizatori. Numarul de abonati la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale prin intermediul platformelor DTH a scazut in prima jumatate a anului la 2,26 milioane de abonati, de la 2,33 milioane la in decembrie 2009, fiind pentru prima data de la introducerea acestei tehnologii in tara noastra cind se inregistreaza un regres", a declarat, ieri, presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, prezent la cea de-a 15-a editie a Conventiei de Comunicatii prin Cablu (CCC). In 2009, numarul de abonati la serviciile de retransmisie programe audiovizuale a avansat cu 3%, la 5,82 milioane, iar cel al platformelor DTH cu 8,4%, la 2,33 milioane. Potrivit datelor preliminare colectate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), rata de penetrare la nivel de gospodarii a ajuns la 78,3%, la 30 iunie, de la 79,4% la finele anului 2009. Anul trecut, rata de penetrare la nivel de gospodarii a urcat cu 2,3 puncte procentuale fata de 2008. In primul semestru, peste 2,6 milioane de abonati receptionau programele audiovizuale in format digital, dintre care 350.000 erau abonati ai retelelor digitale de cablu, in crestere cu peste 10% fata de sfirsitul anului 2009. "O crestere foarte importanta, de aproximativ 17 ori, s-a inregistrat in cazul numarului de abonati prin intermediul tehnologiei IPTV, insa ponderea acestora in totalul numarului de abonati ramane in continuare la o valoare redusa, de doar 0,2%", a mai spus Marinescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.