Economic

Tarifele la gaze si energie electrica vor fi modificate spre sfirsitul anului

Ziarul de Vrancea
8 oct 2010 569 vizualizări
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) analizeaza mai multe scenarii privind evolutia preturilor la gaze si electricitate pentru populatie, estimind ca acestea ar putea fi finalizate in noiembrie, pentru gaze, respectiv in decembrie.

Pe segmentul gazelor sint luate in calcul mai multe scenarii, iar presedintele ANRE, Dan Iulius Plaveti, spera ca analiza sa fie finalizata luna viitoare. "Noi nu facem speculatii pe aceasta tema. in momentul cind vom avea o varianta clara, in care vom tine cont de gradul de suportabilitate, atunci sigur veti fi anuntati", a declarat Plaveti dupa o conferinta de presa. Intrebat daca exista sanse, cu datele din prezent, ca pretul la gaze sa scada, Plaveti a raspuns negativ. "Cu datele din prezent nu, pentru ca importul s-a scumpit de la 290 dolari, ultimul pret luat in calcul, la 380 de dolari pe mia de metri cubi", a spus seful ANRE. Evolutia pretului gazelor de import este aferenta intervalului iunie 2009-octombrie 2010. Referitor la pretul la electricitate, seful ANRE a raspuns ca institutia pe care o conduce face la fiecare sfirsit de an o analiza pentru acest segment. "Daca la gaz sintem mai aproape de a finaliza ceva, la energie abia am inceput, pentru ca se face in final de an, cind primim raportari. Sper ca in decembrie sa avem niste rezultate, dar nu mai devreme de luna decembrie", a spus Plaveti. El a explicat ca deciziile privind preturile la energie si gaze sint luate dupa finalizarea analizelor aferente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.