Economic

Cele mai multe slujbe libere, in administratie si sanatate

Ziarul de Vrancea
30 aug 2010 440 vizualizări
Rata medie a locurilor de munca vacante a fost in al doilea trimestru de 0,59%, in scadere cu 0,11 puncte procentuale fata de cele trei luni anterioare si cu 0,57 puncte comparativ cu aprilie-iunie 2009, cea mai mare cerere inregistrindu-se in administratie publica, sanatate si agricultura.

Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in activitatile de sanatate si asistenta sociala (1,08%), administratie publica si aparare (0,95%), respectiv agricultura, silvicultura si pescuit (0,91%), iar cea mai mica in industria extractiva (0,05%), tranzactii imobiliare (0,11%) si invatamint (0,12%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). De-a lungul intregii perioade, incepind cu trimestrul doi 2007 pina in aprilie-iunie 2010, rata locurilor de munca vacante a avut o tendinta de scadere continua, cu unele exceptii nesemnificative. Astfel, in comparatie cu trimestrul precedent, cele mai mari scaderi s-au regasit in administratia publica (-0,99 puncte procentuale), respectiv in sanatate si asistenta sociala (-0,31 puncte procentuale). Usoare cresteri ale ratei locurilor de munca vacante au fost in activitatile de transport si depozitare (0,12 puncte procentuale), industria prelucratoare (0,08 puncte procentuale), hoteluri si restaurante (0,05 puncte procentuale) si industria extractiva (0,03 puncte procentuale).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.