Economic

Tarom a avut în primul semestru 900.000 de pasageri

Ziarul de Vrancea
30 iul 2010 520 vizualizări
Tarom a avut în primul semestru peste 900.000 de pasageri, mai multi cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut, evolutie sustinuta, printre altele, de introducerea de noi destinatii în portofoliul companiei de transport aerian si de ofertele promotionale derulate

"în 2009 TAROM a inaugurat operarea pe 11 noi rute (Amsterdam, Bari, Dubrovnik, Lyon, Geneva, Salzburg, Strasbourg, Venetia, Zurich, Budapesta si Belgrad), iar extinderea retelei a continuat si in 2010, cind in orarul de vara au fost introduse inca trei noi destinatii: Nisa, Riga si Damasc", a comunicat compania.

Cifra de afaceri preliminara a companiei de stat este, pentru primul semestru, de 420 de milioane de lei, fata de 313,6 milioane lei in ianuarie-iunie 2009. La aceasta evolutie au contribuit cresterea cererii de transport aerian pe piata romaneasca, precum si "comunicarea mult mai agresiva a ofertelor si concentrarea pe mediul online", conform companiei. Tarom mentioneaza ca a luat masuri de reducere a cheltuielilor, precum scaderea costurilor de distributie cu pina la 15%, renegocierea contractelor cu partenerii de business, diminuarea cu 10% a costurilor de handling in escalele cu impact major si analizarea necesarului de servicii care urmeaza sa fie prestate pe toate escalele companiei. Totodata, s-a decis scaderea costurilor cu deplasarile in interes de serviciu cu 50% si renegocierea contractelor cu centrele de training si cu hotelurile partenere, pentru diminuarea costurilor cu pina la 20%, arata compania.

Operatorul de transport precizeaza ca investitiile realizate in primul semestru al anului, de 6,01 milioane lei, cuprind in principal platformele informatice si echipamentele pentru mentinerea capabilitatilor tehnice. în luna iunie Tarom, companie detinuta de Ministerul Transporturilor, a anuntat ca mizeaza in acest an pe o crestere cu 21% a numarului de pasageri transportati fata de 2009, de la 1,7 milioane la 2,1 milioane de calatori. Totodata, compania vizeaza cresterea gradului de ocupare al aeronavelor, de la 56% anul trecut la peste 60%.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.