Economic

Rombat va produce acumulatori pentru vehicule hibride

Ziarul de Vrancea
9 iul 2010 568 vizualizări
u producatorul local va furniza baterii pentru grupurile Renault, PSA Peugeot si posibil Ford

Rombat va fabrica baterii pentru masini microhibrid produse de grupurile Renault, PSA Peugeot si posibil Ford, incepind cu 2012, iar in functie de solicitari va produce si baterii pentru vehicule electrice. Proiectul de implementare pentru noile tipuri de baterii este in derulare. Companiile Renault si Peuget au trimis deja producatorului specificatiile tehnice aferente acumulatorilor. Pretul bateriilor pentru vehiculele microhibrid va fi cu pina la de doua ori mai mare decit cel al bateriilor clasice ale acumulatorilor clasici. Totodata, Rombat analizeaza posibilitatea inceperii unui parteneriat cu Ford Romania, tot pentru tipurile de baterii pentru microhibrid. "Proiectul care presupune fabricarea noilor baterii a necesitat investitii de 15 milioane euro. Cu ajutorul acestor tipuri de baterii se va ajunge la o economie de combustibil de cel putin 8%", a declarat directorul general al Rombat, Ioan Repede. El a adaugat ca Rombat are in vedere constructia mai multor microhidrocentrale pentru amortizarea costurilor cu energia, care vor dezvolta 2 MW, proiect in valoare de cinci milioane de euro. Microhidrocentrale vor fi amplasate pe mai multe riuri din regiunea Moldovei, acestea urmind sa fie racordate la sistemul national de distributie a energiei. Totodata, compania vizeaza extinderea centrului de reciclare de baterii de la Copsa Mica, prin dezvoltarea capacitatii de productie de la 8.000 tone plumb la 20.000 tone de plumb. Investitia in acest proiect este de opt milioane de euro. Rombat a deschis joi, la Bucuresti, cel de-al noualea centru de service si show-room din Romania. Aproximativ 60% dintre bateriile Rombat sint exportate, iar in Romania compania are o cota de piata de peste 50%. Cifra de afaceri a Rombat a fost in primele sase luni ale anului de 28,8 milioane euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Capacitatea de productie a companiei este de peste doua milioane de baterii pe an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.