Economic

Uniunea vamala dintre Rusia, Kazahstan si Belarus are certificat de nastere

Ziarul de Vrancea
5 iul 2010 520 vizualizări
Autoritatile din Belarus au ratificat toate tratatele si acordurile referitoare la uniunea vamala cu Rusia si Kazahstan, a declarat ieripresedintele statului, Alexandr Lukasenko, transmite AFP

Declaratia lui Lukasenko a avut loc in urma unor critici din partea presedintelui rus Dmitri Medvedev. Acesta a declarat in cursul acestei zile, in timpul unei vizite in Extremul Orient rus, ca Lukasenko trebuie sa faca mai mult pentru sustinerea politica a uniunii vamale, inclusiv sa trimita delegati care sa explice deputatilor rusi pozitia sa in conflictul dintre cele doua tari in domeniul gazelor. "Este mult mai bine decit sa trimiteti spam-uri, vreau sa spun scrisori", a declarat Medvedev, citat de Interfax. Rusia si Kazahstan au ratificat deja codul vamal care a intrat in vigoare la 1 iulie, dar nu exista nicio informatie oficiala referitoare la Belarus. Uniunea prevede introducerea unei taxe vamale comune pe teritoriul celor trei tari, eliminarea controlului vamal la frontiere si adoptarea unui mecanism comun de reglementare a comertului exterior. Seful diplomatiei Uniunii Europene, Catherine Ashton, a declarat recent ca aceasta noua structura ar putea afecta schimburile economice internationale si sa constituie o piedica la aderarea tarilor implicate in Organizatia Mondiala a Comertului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.