Economic

Ford tine productia in loc la Craiova din cauza infrastructurii

Ziarul de Vrancea
28 iun 2010 543 vizualizări
Ambasadorul SUA la Bucuresti sustine ca Ford vrea sa faca la Craiova 1000 masini/zi, dar din cauza infrastructurii nu le poate livra

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, afirma, intr-un interviu pentru MEDIAFAX, ca producatorul auto Ford ar vrea sa fabrice la Craiova 1.000 de masini pe zi, insa, din cauza infrastructurii deficitare, nu le poate transporta, pentru livrare. "Ford doreste sa construiasca 1.000 de masini pe zi. (...) Problema: in Romania nu exista infrastructura necesara pentru a transporta masinile din Craiova. Nu vor construi 1.000 de masini pe zi pentru a le depozita intr-un parc auto si a le lasa acolo! Ford nu poate face o investitie de acest gen. Trebuie sa vinda masinile produse, iar daca nu ai un sistem de autostrazi si un sistem feroviar care sa-ti permita sa transporti masinile, nu vor produce 1.000 de masini pe zi! Nu pot transporta 1.000 de masini folosind actualul sistem rutier. Nu pot transporta nici 200 de masini pe zi de acolo, folosind actualul sistem feroviar", spune diplomatul. Grupul Ford a cerut recent Guvernului prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investitiile si parametrii de productie care trebuie atinsi la Automobile Craiova pina in septembrie 2011, invocind criza financiara, solicitare care are mari sanse sa fie acceptata de Executiv. Ford Motor a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentind 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro. Potrivit contractului, Ford Romania trebuie sa ajunga intr-un interval de patru ani, pina in septembrie 2011, la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmind sa plateasca statului daune de pina la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova. Nivelul sanctiunilor scade la 10% din valoarea contractului daca se produc intre 200.000 si 225.000 de vehicule si la 5% daca se construiesc intre 225.000 si 250.000 unitati. La doi ani si jumatate de la achizitia uzinei din Craiova, Ford a asamblat aproximativ 400 de autovehicule, ceea ce insemna ca productia trebuie marita de 625 de ori intr-un an si jumatate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.