Economic

Fiscul da ordine de pe o zi pe alta

Doina Ganea
26 iun 2010 606 vizualizări
Notarii publici au foarte putin timp la dispozitie pentru plata impozitului pe transferul proprietatilor imobiliare

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a emis ieri Ordinul nr. 2104/2010 pentru reglementarea unor aspecte legate de plata si distribuirea impozitului pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal. Astfel, obligatiile fiscale reprezentind impozit pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal se calculeaza, se retin si se declara de catre notarii publici in continuare, conform prevederilor Ordinului ministrului economiei si finantelor si al ministrului justitiei nr. 1.706/1.889/C/2008 si a modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Impozitul pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, retinut de notarii publici, aferent operatiunilor translative ale dreptului de proprietate incheiate incepind cu data de 14 mai 2010, se vireaza in contul de venituri ale bugetului de stat, deschis la unitatile Trezoreriei Statului in a caror raza birourile notarilor publici sint inregistrate fiscal. De asemenea, notarii publici care calculeaza, retin, declara si vireaza acest tip de obligatie fiscala vor intocmi si depune lunar la organul fiscal de administrare, impreuna cu "Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat" si un Borderou privind distribuirea catre unitatile administrativ-teritoriale a sumelor reprezentind impozit pe venitul din transferurile proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal. "Pentru obligatiile de plata aferente operatiunilor translative ale dreptului de proprietate incheiate in perioada 14-31 mai 2010, Borderoul mentionat se depune la organul fiscal de administrare pina la data de 30 iunie 2010, insotit de o copie a documentului de plata prin care au fost virate sumele in contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 "Venituri ale bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal", precizeaza oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea. ANAF a dat insa publicitatii Ordinul nr. 2104 pe data de 24 iunie in Monitorul Oficial, iar el are aplicabilitate maxima pe...30 iunie, care este ultima zi de plata a impozitelor! (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.