Economic

Pas decisiv pentru listarea Fondului Proprietatea la Bursa

Ziarul de Vrancea
24 iun 2010 492 vizualizări
Camera Deputatilor a aprobat ieri modificarile la legea de adoptare a ordonantei care stabileste procedurile de despagubire aferente imobilelor preluate in mod abuziv, actul normativ urmind sa fie trimis spre promulgare la Presedintie, a anuntat, Fondul Proprietatea (FP).

"In sedinta de azi, 23 iunie 2010, a plenului Camerei Deputatilor a fost aprobata Legea de adoptare a OUG 81/2007, cu amendamentele votate in comisiile care au intocmit raport la aceasta lege. Urmeaza ca legea sa mearga la Presedintie pentru promulgare, ulterior raminind sa fie publicata in Monitorul Oficial. Estimam ca publicarea se va petrece in a doua jumatate a lunii iulie", se arata intr-un comunicat al Fondului Proprietatea. In luna februarie, directorul general al Fondului Proprietatea, Ionut Popescu, declara ca listarea Fondului Proprietatea la bursa se va face cel mai probabil in acest an, prin "free float", si nu prin oferta publica, dar va fi necesara modificarea OUG 81/2007. "Noi speram ca listarea se va produce cit mai repede. Problema din punct de vedere legal este sa reusim o modificare la OUG 81/2007, care spune ca trebuie o oferta publica, si in continuare sa incercam sa eliminam aceasta prevedere", a declarat atunci Popescu. FP mentioneaza in comunicatul transmis miercuri ca, imediat dupa intrarea in vigoare a legii, va fi convocata adunarea generala a actionarilor, care va avea loc la sfirsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie. Printre punctele de pe ordinea de zi vor fi incluse modificarea actului constitutiv pentru preluarea administrarii Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton, stabilirea valorii dividendelor aferente anilor 2008 si 2009, precum si listarea Fondului in acest an la Bursa de Valori Bucuresti. Pentru ca Franklin Templeton, compania americana care va administra FP, sa intre efectiv in drepturi si sa inceapa procedurile de listare este necesar ca Guvernul sa adopte o hotarire prin care sa aprobe actul constitutiv al Fondului Proprietatea, avizat recent de CNVM.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.