Economic

OMV si-ar putea majora participatia la Petrom

Ziarul de Vrancea
21 mai 2010 505 vizualizări
OMV si-ar putea majora participatia la Petrom prin achizitia de drepturi preferentiale acordate altor actionari prin majorarea de capital de 600 milioane de euro, potrivit unei prezentari facute ieri de grupul austriac de petrol si gaze.

Participatia OMV la Petrom va ramine la 51% daca majorarea de capital va fi subscrisa integral de catre actionari. Cresterea participatiei grupului la Petrom ar putea avea loc daca grupul va decide sa cumpere drepturi preferentiale de la actionari, se arata in prezentare. OMV intentioneaza sa continue strategia de reducere a costurilor, din cauza cererii scazute de energie si a profitabilitatii mai mici din ultimii ani, si sa economiseasca 200 de milioane de euro pina in 2012. Acestea se vor adauga programului de economii de 300 de milioane de euro aflat in stadiu avansat in 2010. OMV intentioneaza astfel sa imbunatateasca profitabilitatea, in special in cazul Petrom.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.