Economic

XTB:Economia Romaniei ar putea creste in 2010 cu maxim 0,5%

Ziarul de Vrancea
27 apr 2010 449 vizualizări
Analistii casei de brokeraj X-Trade Brokers considera ca economia din Romania ar putea avansa cu maxim 0,5% in acest an si cred ca estimarile de crestere cu 0,8%-1% sint optimiste, avind in vedere declinurile majore ale productiei industriale, constructiilor, comertului si rata somajului in urcare.

"Romania inregistreazǎ in continuare declinuri majore privind productia industrialǎ, constructiile, comertul si cresteri ale ratei somajului, asa incit cel mai probabil economia s-a contractat in primul trimestru al anului. De altfel, estimǎrile privind cresterea economicǎ a Romaniei in 2010 de 0,8- 1% credem cǎ sint optimiste, avind in vedere situatia actualǎ si mǎsurile care (nu) se intrevǎd: analizele noastre indicǎ un procent de maxim 0,5% ca si crestere economicǎ a Romaniei in acest an", a declarat intr-o analiza directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, Victor Safta. FMI a revizuit in scadere estimarile privind cresterea economica a Romaniei in acest an, de la 1,3% la 0,8%, dar pentru anul 2011 anticipeaza un avans al PIB de 5,1%, cel mai mare din Uniunea Europeana. Noua estimare va fi discutata de autoritatile romane cu misiunea FMI care va veni la Bucuresti la sfirsitul lunii aprilie. Analistii X-Trade Brokers considera ca Polonia rǎmine lider al "managementului crizei economice" intre tarile din Europa Centralǎ si de Est, reusind sǎ nu intre in recesiune, in timp ce celelalte state inregistreazǎ incǎ evolutii contradictorii. Astfel, startul relansǎrii economice este incǎ greu de intrevǎzut. "Economia europeanǎ a pierdut un start frumos si se va relansa semnificativ dupǎ SUA. «Sperantele» se indreaptǎ cǎtre Germania, Franta si Polonia, care pot fi motoarele de crestere a zonei. Asia rǎmine lider al cresterii economice pe plan mondial, dar acest lucru nu constituie o surprizǎ pentru nimeni. Evolutiile «neincurajatoare» privind Europa au inceput in ultimul trimestru al anului trecut, cind criza din Grecia a devenit acutǎ si a iesit "la suprafatǎ", euro s-a depreciat, economia zonei euro a stagnat, iar cea a Uniunii Europene a crescut modest, cu 0,1%", se spune mai spune in raportul casei de brokeraj.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.