Economic

Info-Agricol

Doina Ganea
22 apr 2010 730 vizualizări
APIA a platit 25 milioane de lei fermierilor vrinceni

Potrivit unei situatii prezentate ieri Institutiei Prefectului de catre directorul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura Vrancea, Vasile Carnariu, anul trecut au depus cereri pentru plata pe suprafata 28.252 de fermieri cu dosare eligibile. Din numarul total au fost inclusi in plata pina acum 20.246 de fermieri. Dintre acestia, 11.920 au operatiuni generate in contabilitate cu suma totala de 24.910.456 lei. Pentru acest an, pina pe 16 aprilie, au fost depuse 14.703 cereri pentru plati directe pe suprafata din care online au fost depuse 2.396 de cereri. Suprafata totala pentru care se solicita subventii pina acum este de 51.710 ha. Pe toata raza judetului Vrancea s-au realizat intilniri cu fermierii si s-au distribuit materiale informative cu privire la acordarea acestor plati directe pe suprafata detinuta, in valoare de minim 50 euro/ha. (D. GANEA)


Peste 500 de proiecte europene derulate de vrinceni


Potrivit directorului Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Vrancea, Costel Marica, pina acum 538 de fermieri s-a aratat interesati de masurile lansate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013. Un numar de sase fermieri au depus proiecte pentru a beneficia de cei 25.000 de euro, suma prevazuta in Masura 112 "" "Instalarea tinerilor fermieri". Alti 23 de tarani au cerut bani pentru Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole", in timp ce 15 persoane deruleaza proiecte prin Masura 123 privind "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere". Cea mai solicitata masura este cea privind sprijinirea fermelor de semi-subzistenta, care are deja 490 de beneficiari. Alte proiecte depuse de fermierii vrinceni au in vedere renovarea satelor (un singur aplicant) si functionarea Grupurilor de Actiune Locala (GAL) pentru care s-au depus doua aplicatii. Din cele 513 cereri de finantare depuse pentru obtinerea subventiei de 1500 de euro/ an pentru fermele de semi-subzistenta 23 de solicitanti au renuntat. (D. GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.